Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Grandaddy – “Evermore”

Grandaddy is op het gemak bezig om hun eerste plaat sinds 2006 op te hypen (zou je niet?). Op 3 maart komt Last Place uit, geproduced door Jason Lytle zelf en op het label van Danger Mouse. De band bracht eerder al het stevige “Way We Won’t” en melancholische “A Lost Machine” uit, en komen nu met de derde “Evermore”.

In tegenstelling tot die vorige, komen de synths deze keer uitdrukkelijk naar voor. Met een pompeuze melodie die aan Kasabian doet denken, creëren ze een angstklimaat. Na de repetitieve synth komt de vuile gitaar er in en begint Jason Lytle zijn dromerige zang boven te halen, waarna de angst gaat liggen. Een catchy refrein is wat volgt en meer Grandaddy dan deze song kan het helemaal niet meer worden. Luchtig maar toch genoeg down to earth om niet helemaal weg te zweven. Met “Evermore” vliegt de band terug in de spotlight en tonen ze dat ze nooit eigenlijk helemaal weg waren.

Op 5 april speelt de band in een uitverkochte AB Brussel.

Site / Twitter / Facebook / Instagram

13 januari 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief