Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grandaddy – “Evermore”

Grandaddy is op het gemak bezig om hun eerste plaat sinds 2006 op te hypen (zou je niet?). Op 3 maart komt Last Place uit, geproduced door Jason Lytle zelf en op het label van Danger Mouse. De band bracht eerder al het stevige “Way We Won’t” en melancholische “A Lost Machine” uit, en komen nu met de derde “Evermore”.

In tegenstelling tot die vorige, komen de synths deze keer uitdrukkelijk naar voor. Met een pompeuze melodie die aan Kasabian doet denken, creëren ze een angstklimaat. Na de repetitieve synth komt de vuile gitaar er in en begint Jason Lytle zijn dromerige zang boven te halen, waarna de angst gaat liggen. Een catchy refrein is wat volgt en meer Grandaddy dan deze song kan het helemaal niet meer worden. Luchtig maar toch genoeg down to earth om niet helemaal weg te zweven. Met “Evermore” vliegt de band terug in de spotlight en tonen ze dat ze nooit eigenlijk helemaal weg waren.

Op 5 april speelt de band in een uitverkochte AB Brussel.

Site / Twitter / Facebook / Instagram

3589 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grandaddy - "The Town Where I’m Livin Now"

Typ in Google: een Amerikaanse indierockband die bekend staat om hun melancholische en dromerige geluid. Grandaddy verschijnt sowieso hoog in dat lijstje….
LiveRecensies

Grandaddy & The Lost Machine Orchestra @ De Roma: Jason Lytle is nog niet uitgespeeld

Grandaddy kwam in het jaar 2000 in veel huishoudens binnen met The Sophtware Slump, een ondertussen vleesgeworden klassieker in de platenkast van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Taylor Swift - "right where you left me" & "it's time to go"

2020 was op heel wat vlakken een rotjaar, maar voor de fans van Taylor Swift viel dat uiteindelijk allemaal nog wel mee….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.