Nieuwe singlesOude Bekenden

Twee nieuwe singles Ed Sheeran – “Shape Of You” en “Castle On The Hill”

Ed Sheeran verblijdde de volledige vrouwelijke bevolking begin deze week met een cryptische boodschap. Er kwam nieuwe muziek aan, en wel op 6 januari. Dagelijks postte hij een teaser met lyrics, met een delingsteken en met een blauwe achtergrond. Dagelijks werden zijn fans alleen maar wilder. Nu zijn er eindelijk de eerste twee singles van zijn derde album ÷ oftewel Divide (hij blijft maar wiskundige tekens uit zijn mouw schudden). Deze plaat is de opvolger van + uit 2011 en x uit 2014. Wat meteen duidelijk wordt, is dat Ed Sheeran zich verliest in de commercialiteit en zijn gitaar alleen niet meer voldoende is.

“Castle On The Hill” is een nummer over familie en vriendschap met een gigantische gitaarlijn. Niet minimalistisch maar wel gebouwd voor stadia, beetje zoals de songs van Coldplay. Geschreven met Benny Blance waarmee hij ook “Don’t” schreef, een hit in wording dus. “Shape Of You” is dan weer iets helemaal anders en profileert zich meer als een danssong. Het nummer was initieel bedoeld voor Rihanna maar Ed Sheeran hield het voor zichzelf, hij had het beter weggegeven. Catchy dat is het wel, maar waar is de gitaar Ed? Eentje voor op de dansvloer, zoveel is zeker. Ed Sheeran is dus helemaal terug met enkele fijne songs maar we vragen ons af welke richting zijn nieuwe plaat zal uitgaan. De dansrichting, de stadionrichting of toch nog een ander pad? We zullen het later dit jaar te weten komen.

Site / Facebook / Twitter


3368 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

FLETCHER @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Overtroffen verwachtingen en een podium bezaaid met bh's

De 28-jarige Cari Elise Fletcher zorgde gisteravond voor een onvergetelijke passage in de Ancienne Belgique. Ze kon rekenen op een extatisch publiek,…
AlbumsRecensies

Monsta X - SHAPE OF LOVE (★½): Het wachten niet waard

Het nieuwe mini-album Shape Of Love van Monsta X werd op 26 april de wijde wereld in gezonden. Het gebeurt zelden, maar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Camila Cabello - Familia (★★): Weinig inspirerend familiefeest

Ongeveer een maand geleden vierde de Cubaanse Camila Cabello haar 25ste verjaardag en vandaag verlost ze haar fans van het wachten. Familia is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.