Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amber Run – “Fickle Game”

Nadat we op de valreep nog een nieuw nummer van hen kregen in 2016. Belooft Amber Run ons nog meer nieuwe nummers in 2017 want er komt een plaat aan. Als cadeau voor het nieuwe jaar mochten we vandaag alvast de lead single “Fickle Game” van de aankomende For A Moment, I Was Lost uitpakken.

De band zelf verklaard “Fickle Game” als volgt: “’Fickle Game’ is about self-reflection in the music industry – how being in a band can, if you let it, stop being spontaneous and easy and instead become overly political and eventually exhaustin”. In hun nieuwe plaat heeft de band het over de breuk met hun platenlabel en worden met gevolg de thema’s angst, boosheid en vooruitgang volop bezongen.

“Fickle Game” valt binnen het rustigere, meer vertrouwde genre van Amber Run. Nadat we vorig jaar het iets hardere “No Answers” voorgeschoteld kregen. Het nummer start ingetogen, gedragen op piano en de pure stem van Joe. Een strofe verder lijkt het erop dat we een ballade krijgen, die de innige sfeer tot het einde blijft doorzetten. Tot plots snerpende elektrische gitaren de intieme sfeer breken en ons een pittig intermezzo geven.

Deze nieuwe is volgens ons de perfecte aanvulling op de al eerder uitgebrachte singles “No Answers”, “Haze” en “Stranger”. Op 10 februari kunnen we alle nummers ontdekken op hun tweede plaat For a moment, I was lost.

Youtube / Facebook / Instagram / Twitter

Related posts
LiveRecensies

Amber Run @ Het Depot: Een explosieve set die tot in je hart gaat

Alles om ons heen is vergankelijk en toch het vieren waard. Die boodschap bracht indierocktrio Amber Run gisteren met zich mee naar…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #39

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amber Run - “I Miss You”

Al vanaf het eerste moment hebben wij eigenlijk al een beetje een zwak voor Amber Run, de indieband uit Nottingham. Toen we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.