Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuws single SOHN – “Hard Liquor”

De Britse/Weense muzikant/producer SOHN brengt volgende week een nieuw album uit en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Rennen verschijnt op 13 januari en met “Hard Liquor” loste hij ondertussen al een vierde single. Het titelnummer, “Signal” en “Conrad” kregen we de voorbije maanden al voorgeschoteld en daarop toonde Christopher Taylor een uitgepuurde en iets commerciële versie van zichzelf. Wie vreesde dat zijn elektronicaproject zou afglijden naar strakke radiovriendelijke hits, stelt hij alvast gerust met openingstrack “Hard Liquor”.

Donkere en tegendraadse beats met een bezwerende zang: zo donker hebben we SOHN nog nooit gehoord. De referenties naar drank en liefde lijken uit het leven gegrepen, maar blijven vaag genoeg om te intrigeren. Zijn ervaring als producer komt hier geweldig van pas, want elke synth of accent zit perfect in de mix. Wie nog een kater had na oudejaarsavond, kan zich wellicht volledig herkennen in de trage en hypnotische opbouw die langzaam naar je hoofd stijgt om dan te ontploffen. Een beetje als vuurwerk of … nuja, alcohol. Amper twee weken in het nieuwe jaar hebben we misschien al een stevige kandidaat voor electroplaat van het jaar. Binnenkort te zien in Botanique, allen daarheen!

Instagram / Facebook / Twitter / Youtube / Website

4 januari 2017

About Author

Jasper Verfaillie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief