Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Sweetsalt – “Synchrone”

Sweetsalt is een zeskoppig ensemble uit Aalst en omstreken. De frontvrouw van de band heet Mare Verbeiren, en met een link van onze site in de achternaam kunnen wij niet anders dan de band aan jullie voorstellen. De jonge bende, met een gemiddelde leeftijd van zeventien, maakt zweverige poprock met een progressieve invloed. De groep werd al geselecteerd voor De Nieuwe Lichting in 2015 en was finalist in de locale Zennetoer. Nu komen ze met een eerste single “Synchrone” naar buiten.

Het nummer moet de voorganger zijn van een EP die eind 2017 zou verschijnen. Sweetsalt is nog relatief nieuw, dus focussen ze zich vooral op liveshows. Toch horen we in dit debuut heel wat potentieel. Een soort van mix tussen oude groepen zoals King Krimson en Emerson, Lake & Palmer met hedendaagse invloeden van Daughter (vooral in de fenomenale stem van de frontvrouw), Foals en Bombay Bicycle Club. Oké, de groep moet nog wat groeien maar qua instrumentatie zit deze eerste single wel snor. Epische gitaarwerk die een soort van betoverende atmosfeer creëren en een betoverende stem die ons laat wegdromen. “Synchrone” neemt je mee op een reis doorheen een episch landschap en laat je met hoop achter.

Facebook / Vi.be / YouTube

2937 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hail The Sun - "Parasitic Cleanse"

Hail The Sun is een Amerikaanse post-hardcore band die ook elementen uit math rock, screamo en progressive rock vertoont. Na de release…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dans Dans - “Cinder Bay”

Je mag allang alle mogelijke genres in een blender steken, maar hoe brouw je er consequent een cocktail mee die niet alleen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chevelle - "Remember When"

Al twee decennia lang is Chevelle de ultieme band voor zij die houden van stevige muziek zonder te veel gebrul. Het alternatieverocktrio…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.