Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single KarmaComa – “A Life”

KarmaComa is een alternatieve rock band uit Kortrijk. De groep is in eigen stad redelijk bekend maar daarbuiten gaat dat al iets minder vlot. Toch zijn hun songs zeker niet iets waar je schrik van moet hebben. Ze klinken strak, krachtig en met de nodige attitude. In 2014 kwam de eerste EP van de groep Initium uit. Het leverde hen een plaats in de voorrondes van De Nieuwe Lichting op. Na vele liveshows en de nodige aandacht, begon de band te schrijven aan een debuutplaat. Die komt uit ergens in 2017. De eerste single van die plaat is “A Life”, een snedige song met de nodige power die binnenkomt als een orkaan. Voor iedere single krijgen we ook een tekening, dit keer is het een aapje.

Het begint met de nodige noise waarna al snel een gitaarriff alles doormidden klieft. KarmaComa laat ons meteen weten dat ze leven want zo worden we al eens graag wakkergeschud. Via een ruige stem en een onmiskenbaar refrein, blijft de song wat in het hoofd hangen. Na twee minuten komt er een baspauze waarin het nummer ons wat angst aanjaagt en tegelijk laat rusten. Hier zijn invloeden van Queens Of The Stone Age of Faith No More zeker te bespeuren, bij de strakkere delen durven we er nog Nirvana of Royal Blood bij te gooien ook. Mooie referenties dus en wanneer de song uiteindelijk terug ontploft, voelen we die moshpit al aankomen. Een geniale solo zet dit nummer op zijn hoogtepunt en wij zijn zeker dat KarmaComa met “A Life” een stap in de goeie richting zet, dat van een breder publiek.

Facebook / Instagram

19 december 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief