Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Steven H & De Korte Zotten – “Wachten Up Het Einde”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Steven H & De Korte Zotten – “Wachten Up Het Einde”

Nu Nederlandstalige metal weer hip en trendy is in België (zie Fleddy Melculy), kan ook een West-Vlaamse variant niet ontbreken. Steven H ken je van zijn hit “’t Zit tegen” en op een van zijn shows op een ongure plaats, ontmoette hij De Korte Zotten. Lwosveld, Spelmoaker en Ofbreker zijn een trio muzikanten die meer faam wisten te vergaren met hun indrukwekkende strafblad dan met hun furieuze metalsongs.

Via een mix van West-Vlaamse rap en metal doet het denken aan nineties acts als Body Count, Limp Bizkit en Kid Rock. Toch kruipt er ook een feestelijke sfeer in zoals bij Beastie Boys. Sommigen zullen die als foute muziek omschrijven maar dat is op eigen risico. Gitarist Spelmoaker: “De eerste die commentaar heeft op onze muziek, dien ik van antwoord met mijn boksbeugel.”

Nadat de band al verschillende shows deed in het livecircuit (jawel, zelfs in het voorprogramma van Fleddy Melculy), komen ze met een debuutsingle. “Wachten Up Het Einde” gaat over het feit dat het leven vol zit met sleur, verveling en frustratie. Het einde/de dood blijft hoe dan ook onafwendbaar. Best om nu en dan toch nog wat plezier te beleven dus.

Het nummer klinkt lekker ruig en met de nodige riffs knalt het ons aan gorten. Het einde klonk nog nooit zo angstaanjagend. Toch is het catchy en blijft het onherroepelijk in het hoofd hangen. Vuile gitaren, een intensieve Steven H en donkere teksten kwamen nog nooit zo mooi samen. Voor de Lyric video kregen ze hulp van Scott Rudd (UK), die ook video’s gemaakt heeft voor o.a. Aborted, Opeth, Fear Factory. West-Vlaamse rapmetal zal binnenkort ook zijn weg vinden naar het grote publiek, zoveel is zeker.

Facebook

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Doodseskader @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Gruwelijk imponerend

Tim De Gieter en Sigfried Burroughs hebben intussen al enkele projecten op hun naam staan (Amenra, Every Stranger Looks Like You, Kapitan…
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Graspop maakt affiche compleet met onder andere John Coffey, Fleddy Melculy en Deez Nuts

Nu het festivalseizoen bijna voor de deur staat, maken steeds meer organisatoren hun line-up compleet. Ook Graspop lost vandaag zijn laatste namen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.