Vragen van "Den Beir"

Vragen van “Den Beir” – Freak, Go Home

Freak, Go home

Freak, Go Home bestaat uit Bram Van Boxelaer en Wietse Ketels. Beiden begonnen in hun tienerjaren als DJ’s in lokale jeugdhuizen en café’s te draaien. Vanuit hun passie voor muziek begonnen ze ook af en toe eigen nummers te maken om te integreren in hun sets. Langzamerhand nam de fascinatie voor muziekproductie toe. Tijdens hun opleiding aan de hogeschool ontmoetten ze elkaar en begonnen ze samen te experimenteren met geluid en muziek in de studio van de school.

https://soundcloud.com/user-846074095

We stelden de experimentele jongens enkele vragen.

Wat is jullie favoriete nummer?

“Golden Arrow” is het eerste nummer op het debuutalbum Psychic van Darkside, een project van Nicolas Jaar en Dave Harrington. De eerste keer dat we hier naar luisterden was het alsof er een hele nieuwe wereld voor ons openging. Er zit zo veel sfeer en emotie in dit nummer vervat en elke keer dat je er naar luistert vertelt het je nieuwe dingen. Dit nummer en de rest van het album zijn een zeer grote invloed geweest op de ontwikkeling van onze eigen stijl en geluid.

Wat is het perfecte nummer voor een roadtrip?

Binnenkort doen we een roadtrip naar het Ruhrgebied in Duitsland om nieuwe sounds te verzamelen voor nieuwe nummers en voor een kunstproject. We gaan dan zeker “Sun Harmonics” van Jon Hopkins opleggen. Het nummer heeft het perfecte ritme en de perfecte sfeer voor een lange ochtendrit.

Op welk nummer maak je graag schoon?

Studiosessies kunnen nogal intens worden en onze studio wordt dan één grote warboel van kabels en synths. Hoe meer kabels er rondslingeren, hoe verder we staan in het productieproces. Wanneer we die dan achteraf opruimen zetten we vaak de hercompositie van Vivaldi’s The Four Seasons door Max Richter op.

Wat is het perfecte nummer om mee wakker te worden?

We zouden hier kunnen kiezen voor “White Cyclosa” van Boards Of Canada omdat we denken dat het geschikt is om ons brein ‘op te starten’. In werkelijkheid kiezen we eerder het meest irritante wekkergeluid van onze gsm’s. Dan worden we ook effectief wakker in plaats van te genieten van een zalig nummer om daarna weer in slaap te vallen :).

Wie is jullie favoriete artiest uit je thuisstad?

Er valt muzikaal weinig te beleven in de dorpen waarin we wonen. Voor onze muziek trekken we er in de omgeving wel regelmatig op uit om samples te gaan opnemen en om die dan te verwerken in onze muziek.

Welke artiest is underrated en wie is overrated?

Momenteel zijn er veel artiesten overrated waar we binnen een aantal jaar niet meer van zullen horen. We hebben veel waardering voor artiesten die langzaamaan een carrière uitbouwen en stap voor stap opzoek gaan naar hun eigen sound.

Als je voor één dag een artiest zou kunnen zijn, wie zou dat zijn?

Gesaffelstein.

Wat is het beste nummer om bij te vrijen? (iemand mee uit te vragen?)

Die twee gaan volgens ons niet echt samen. Muziek is een intense beleving, net als vrijen, en beide zijn compleet andere belevingen. Het zou raar zijn om die te combineren.

Wat is de mooiste songtekst die je ooit hebt gehoord?

Dat is een heel moeilijke voor ons omdat we vooral naar instrumentale muziek luisteren. Als we dan toch naar muziek luisteren waarin wordt gezongen vormt de stem voor ons ook gewoon één van de instrumenten. Over het algemeen vinden we de teksten van Joy Division , Depeche Mode en Portishead wel goed.

Op welke plaats zou je ooit een concert willen spelen?

Onze muziek ontstaat meestal in verlaten en vervallen fabrieken. Live zou ze dus ook het best tot zijn recht komen in zo’n ruimtes.

eisfabrik-abandoned-ice-factory-berlin-0980

Extra vraag Belgische Bands:
Waarom zo’n uitdagende bandnaam?

Waarom niet?

Je vindt Freak, Go Home hier: Facebook / YouTube

3622 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Peter Hook & The Light @ Het Depot: Tussen gezapig en legendarisch

Leuven staat in alle eerlijkheid niet meteen bekend om zijn talrijke toeristische trekplijsters, maar toch bood de stad aan de Dijle gisterenavond…
AlbumsRecensies

OMD - Bauhaus Staircase (★★★★): Warme, winterse oorworm

Orchestral Manoeuvres in the Dark, of kortweg OMD, is met Bauhaus Staircase aan zijn 14de studioalbum toe. Deze band uit Liverpool heeft…
LiveRecensies

DARKSIDE @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Als een regendans

DARKSIDE in België, dat is zo ongeveer even uitzonderlijk als de regenval dezer dagen. Bijna negen jaar geleden was het dat de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.