Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arcane Roots – “Curtains”

Arcane Roots

Het is alweer even geleden dat er nog een plaat van Arcane Roots uitkwam. De laatste, Blood & Chemistry, dateert alweer van 2013. Toch bleef de band op de radar dankzij een EP vorig jaar en supports voor onder meer Muse, Biffy Clyro en The Used. Volgend jaar spelen ze in eigen land (Groot-Brittannië) een eerste gigantische headline show en om dat te vieren brengen ze nieuw werk uit. “Curtains” is zowat het grootste wat de band tot nu uitbracht en klinkt echt fenomenaal goed. Een knaller om het jaar mee uit te gaan!

Het begint wel zwakjes (al is dat relatief). Je zou denken, is dit wel Arcane Roots? Zo’n slappe pap. Maar het past perfect in het geheel. De kleine instrumenten, de zachte stem en de geleidelijke opbouw zijn allemaal deel van de kracht waarmee de apotheose uiteindelijk aankomt. Slim gespeeld van de band, en in het begin krijg je er zelfs een warm gevoel van. Wanneer de opbouw vanaf twee minuten echt begint, kan het niet anders dan uiteindelijk exploderen.

Een ontploffing is het zeker, zoveel kippenvel voelden we al lang niet meer. Vette riffs, penetrerende drums en een vernietigende stem. Met de nodige bombast doet het denken aan een harde Biffy Clyro of Twin Atlantic. Arcane Roots maakt met “Curtains” een van de beste tracks in hun carrière. Het doek is duidelijk nog lang niet gevallen over Arcane Roots.

Facebook / Twitter / YouTube

3393 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Rock am Ring 2022 (Dag 2): Van de startgrid tot aan de finish aan een verschroeiend tempo

Na een deugddoende nacht was het hoog tijd voor dag twee op de Nürburgring. De zon was gelukkig genoeg weer van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Muse - "Will of the People"

De tijd dat Muse hit na hit afleverde ligt al eventjes achter ons, waardoor je zou kunnen zeggen dat de groep rond…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Muse - "Compliance"

Hoe hoger het dak, hoe lager de val. Het is een spreekwoord dat Muse zich als band eigen lijkt te hebben gemaakt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.