Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Run The Jewels – “Legend Has It”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Run The Jewels – “Legend Has It”

Run the Jewels @ Treasure Island Fest (Day in the Life Of...)

Eindelijk kunnen we beginnen aftellen naar het derde album van Run The Jewels, RTJ 3. De opvolger van RTJ en RTJ 2 komt uit op 13 januari en zal 14 tracks lang zijn. Verder kregen we de cover art en meteen ook maar een nieuw nummer cadeau. “Legend Has It” is de derde single van het album, voorafgegaan door de politiek geladen songs “2100” en “Talk To Me”.

Run The Jewels, een Amerikaans hiphopduo bestaande uit Killer Mike en EI-P, doen al sinds hun debuut iets uniek. Ze brengen onverfijnde hiphop op beats die een combinatie zijn van hiphop, electro en trap. “Legend Has It” gaat op dit elan verder. Zware tonen, dezelfde underground vibe, en twee rauwe stemmen die niet schuw zijn van wat vuile praat. Ook hier horen we weer een beat die met niets anders vergeleken kan worden dan met hun eigen productie. Pluim voor EI-P die dit voor zijn rekening neemt.

Op de cover van het derde album zien we trouwens de bekende “fist and gun” handbeweging. Dit iconische gebaar staat afgebeeld op alle albums, maar telkens met een andere betekenis. Op RTJ3 zijn de handen veranderd in goud. Daarmee wil Run The Jewels het idee illustreren dat er niets bestaat dat het veroveren waard is buiten jezelf. ‘You are the jewel.’ Zo melig horen we deze twee niet vaak.

rtj3-1480608692-640x640

Facebook / Twitter / Instagram / Youtube / Soundcloud

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Danger Mouse & Black Thought - Cheat Codes (★★★★): Zwaargewichten bundelen hun krachten en telefoonboekje

Black Thought, het alias van Tariq Luqmaan Trotter, kennen we al bijna 35 jaar als bezieler en voornaamste lyricist van The Roots….
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.