Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Strand Of Oaks – “Radio Kids”

rsz_strand-of-oaks-2016-1480450183

Timothy Showalter ziet er uit als een ruige biker die je niet op straat wilt tegenkomen. Toch schuilt er een groot hart in de man en maakt hij wondermooie breekbare muziek onder de naam Strand Of Oaks. Hij bracht in 2014 Heal uit, wat zich in vele eindejaarslijstjes nestelde op een hoge plaats. Hiermee ging hij weg van zijn folky roots en maakte hij muziek die een groter publiek aansprak. Gitaarsolo’s en energie waren hierop zeker geen taboe. Nu is de man klaar om een opvolger voor die plaat aan ons te geven. Hard Love is de naam en hij verschijnt op 17 februari. De eerste single “Radio Kids” toont alvast dat Strand Of Oaks geen gas terugneemt.

Met enkele synths, zoals ze die bij The War On Drugs ook gebruiken, zet hij de fantastische song in. Wanneer Showalters stem er dan in komt, voel je alweer passie en geluk. Doet wat denken aan Dinosaur Jr. maar dan in een Americana jasje. De outro is lekker episch en kruipt gewoon in je lichaam. De song doet op bepaalde momenten denken aan Wilco op hun stevigst. Een vol geluid dat live nogal indrukwekkend kan overkomen. En we hebben geluk want Strand Of Oaks komt volgend jaar naar België. Op 27 februari in AB en op 4 maart in De Zwerver in Leffinge, niet te missen!

FACEBOOK / TWITTER / SOUNDCLOUD / INSTAGRAM

 

1 december 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief