banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Tim Darcy – “Tall Glass Of Water”

jag302-timdarcy-lp_-01-fc_-1600-1024x1024

Tim Darcy verwierf in het indie milieu al veel roem met zijn band Ought. Het post-punk kwartet uit Montreal slaagt er plaat na plaat in om zichzelf te overtreffen. Ze worden zelfs omschreven als een van de beste indie bands in deze generatie. Toch moet de frontman het eens alleen proberen en gaat hij de solo tour op. Op 17 februari komt, Saturday Night, zijn eerste soloplaat uit. Vandaag deelt hij ook meteen een voorsmaakje met “Tall Glass Of Water”.

In tegenstelling tot zijn werk bij Ought, doet Tim het solo wat rustiger aan. Geen nerveuze hogesnelheidsrock maar wat rustiger met soms wat Americana invloeden. De kenmerkende stem van Tim Darcy herken je natuurlijk uit de duizend maar zijn solowerk lijkt net iets toegankelijker te zijn doordat het goed in het gehoor ligt. Het doet wat denken aan de rustige songs van Parquet Courts, een streepje Ryan Adams of zelfs wat Lou Reed. Fijn dat ook dit solowerk blijkt te werken. Op 22 februari te bewonderen in de Botanique.

Facebook / Twitter / Instagram

3223 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Andrew Savage (Parquet Courts): 'We willen constant blijven evolueren tot iets nieuws'

Eind augustus hadden wij de eer om Andrew Savage, frontman en gitarist van de New Yorkse artrockgroep Parquet Courts, te interviewen. Geen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Parquet Courts - Sympathy for Life (★★★★½:): Overvloed aan grooves en ritme

Het heeft even geduurd, maar na lang wachten is het nieuwe album van onze favoriete New Yorkse artrockers Parquet Courts eindelijk beschikbaar….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parquet Courts - "Homo Sapien"

Parquet Courts bracht ons drie jaar geleden met Wide Awake! misschien wel de beste plaat in hun reeds tienjarig bestaan. Als dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.