Vragen van "Den Beir"

Vragen van “Den Beir” – Ivy Mode

rsz_ivy_mode_2

21-year-old Belgian artist with Filipino roots Ivy Mode unveils her catchy indie pop debut single “Money Can’t Buy”. Enchanting the coaches and the audience of The Voice in her country in 2013, the singer-songwriter reached the number 9 spot in the national charts with her Ed Sheeran’s A Team audition and ended up as one of the eight last contestants at only 18. Fast-forward to 2016, her singularity is still as appreciated to this day and even supported by the Belgian national radio MNM where she performed a cover of Red Hot Chili Peppers’ Californication counting over 20K views on Facebook.

Inspired by the modern approach of Banks, Nick Murphy (fka Chet Faker), James Blake and the like, Ivy Mode found in W!G Music the perfect home to evolve and build her sound, a home where being « weird » and out of the ordinary is embraced and even encouraged. With the help of the producer James Lowland, she penned Money Can’t Buy, a song that pairs her warm voice with crisp electronic beats. « Money Can’t Buy is about putting your career first, sacrificing a serious relationship for it and then later regretting it, she says. Your regret comes too late, after you realise you blew your chance. Now you’re left with a feeling of emptiness because you’d rather share your success with the one you love ».

De dame heeft heel wat potentieel, komt uit België en maakt internationale muziek. Hoog tijd om haar wat vragen te stellen!

Wat is jouw favoriete nummer?

Ik heb niet echt een vast favoriete nummer. Deze verandert continu aangezien ik mijn lievelingsliedjes altijd op replay zet tot ik ze beu ben en ondertussen een ander lievelingsnummer heb gevonden. Zo was kort geleden mijn lievelingsliedje “Go Fuck Yourself” van Two Feet en is het nu “Mother” van Moglii. Ik vind het liedje enorm vet omdat het een niet zo voorspelbare zanglijn en productie heeft. Daarom springt het eruit, vind ik.

Wat is het perfecte nummer voor een roadtrip.

“A Thousand Miles” van Vanessa Carlton. Dan kan iedereen het liedje luidkeels meezingen ! En als je de teksten niet vanbuiten kent, kan je nog altijd de bekende pianostukjes ‘meespelen’ 😉

Op welk nummer maak je graag schoon?

Ik zet dan meestal Happy songs zodat ik mijn verstand op nul kan zetten. Ik denk dan bijvoorbeeld aan “Happy” van Pharrell Williams of “Shake It Off” van Taylor Swift. Dit soort liedjes maken het schoonmaken een tikkeltje leuker vind ik.


Wat is het perfecte nummer om mee wakker te worden?

Ik gebruik echt niet graag liedjes als wekker. Vroeger was “Halo” van Beyonce voor een lange tijd mijn wekker. Nu word ik echt zot als ik het liedje hoor ! Ik ben geen ochtendmens dus word niet graag wakker gemaakt. Als ik een goed liedje als wekker instel, weet ik gewoon dat ik het liedje binnen de kortste keren zal haten.

Als je voor één dag een artiest zou kunnen zijn, wie zou dat zijn?

Ik zou eigenlijk wel eens voor een dagje Justin Bieber willen zijn. Ik wil wel eens weten hoe het is om dan over straat te lopen met overal hysterisch gillende meisjes.

justinbiebergq

Wat is het beste nummer om bij te vrijen? (iemand mee uit te vragen?)

Goh ik zou het niet echt weten, maar moest ik kiezen dan kies ik voor romantische trage liedjes in plaats van van die sexy songs zoals “I Wanna Sex You Up” van Color me Badd bijvoorbeeld.

Wat is de mooiste songtekst die je ooit hebt gehoord?

Ik smelt helemaal weg als ik naar liedjes luister van Ed Sheeran zoals bijvoorbeeld “Kiss Me” of “Give Me Love”. Ik word al helemaal verliefd als ik naar deze liedjes luister, ookal zou ik geen lief hebben.

Op welke plaats zou je ooit een concert willen spelen?

Coachella zou wel cool zijn !

Coachella-2016-lineup

Extra vraag Belgische Bands:
Denk je dat je meer kansen kreeg doordat je The Voice niet won omdat er zo minder druk op je schouders lag?

Mijn kansen heb ik eigenlijk niet gekregen door The Voice, maar snap wel van waar deze vraag komt. Als je deze titel ontvangt denk ik inderdaad dat er een druk op je schouders ligt. Maar dat is denk ik voor iedereen die meedoet aan deze wedstrijd. Na The Voice kennen ze je als ‘Sarah van The Voice’, en het duurt even voor mensen dat vergeten. Daarom is er denk ik voor elke kandidaat een druk om buiten te komen met goede muziek, omdat je gewoon gekend wil worden als ‘Sarah’ en niet ‘Sarah van The Voice’.

3621 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beyoncé - “MY HOUSE”

Nu december van start is gegaan en het jaar officieel op z’n einde begint te lopen, kan er al eens nostalgisch teruggeblikt…
AlbumsRecensies

Natalie Jane - Where Am I? (★★): Tienerpop met een mooie stem

Ze maakt nog maar sinds 2021 muziek, maar de wereld leerde Natalie Jane vorig jaar pas echt kennen toen ze viraal ging…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.