Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Rolling Stones – “Ride ‘Em On Down”

blue-and-lonesome-rolling-stones

Enkele maanden terug kondigden de oudjes van The Rolling Stones aan dat ze een nieuw bluesalbum “Blue & Lonesome” uitbrengen op 3 december. Eerder deelden ze daar al “Just Your Fool” en “Hate To See You Go” uit en nu komt er nog een derde single. “Ride ‘Em On Down” is een cover van Eddie Taylor en komt origineel uit 1955. De Stones speelden dit nummer in het begin van de carrière veel live maar het was van July 12, 1962 geleden dat de band er nog eens naar teruggreep. Op Desert Fest eerder dit jaar haalde de band het weer van onder het stof en nu verschijnt het ook op die nieuwe plaat.

Met de nodige energie starten ze dit nummer. Het lijkt alsof de band nog steeds in hun beginjaren is door de kracht waarmee ze spelen. Een zwoele melodie en enkele gitaarsolo’s knallen het nummer uiteen. Mick Jagger haalt zijn beste stem nog eens boven en “Ride ‘Em On Down” zou zomaar eens één van de beste covers uit dit album kunnen zijn. Misschien speelt de ervaring hierbij een rol maar ook de muzikaliteit van de Stones krijgt hierop een specifieke plaats. Een nummer die puur en natuurlijk is, iets wat tegenwoordig zeldzaam is. Volgende week kan je eindelijk de blues nog eens bovenhalen, spannend!

Site / Facebook / Twitter / YouTube


 

3517 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

The Rolling Stones @ Koning Boudewijnstadion: Oude knarren roesten niet

Er werd al veel geschreven over The Rolling Stones nog voor de band goed en wel voet aan wal had gezet in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruben Block - "Turning On A Fan"

Dat Ruben Block ook buiten het triumviraat dat Triggerfinger heet zijn mannetje staat, bewees hij al met singles “Lights” en “Awake“, die…
AlbumsRecensies

Van Morrison - What’s It Gonna Take? (★★): Zure slagroom op een saaie taart

Wanneer de Noord-Ierse Van Morrison in augustus zijn verjaardagstaart krijgt voorgeschoteld zullen daar maar liefst 77 kaarsjes op branden. Van al die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.