Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Glints – “Egotism”

glints-marie-wynants

De Antwerpse hiphopper Glints, verraste ons vandaag met een tweede single “Egotism”. Eerder deze maand kregen we al de song Catalyst voorgeschoteld. Beide nummers vormen een voorsmaakje op zijn aankomende EP Burgundy . Die, volgens ons, alvast veelbelovend klinkt.

“Egotism” brengt een gedurfde combo tussen gladde r&b en ruwe rap. De single start met een trage beat en pure rap, waarna het verrassend over gaat in een poppy refrein met vloeiende vocals. Waar een nummer op dergelijke tweedeling de kans loopt om uiteen te vallen, is dit bij “Egotism” niet het geval. Glints weet verschillende stijlen op een schitterende manier aan elkaar te rijgen tot een unieke cocktail brithop met een serieuze scheut r&b-pop.

Met Burgundy is de Antwerpenaar toe aan zijn tweede EP. In 2015 maakte hij zijn debuut met de EP Glints. Deze werd duidelijk gesmaakt door de Vlaamse popsensatie, Bazart, want hij mocht hun voorprogramma verzorgen in de AB een goeie maand terug. Daarnaast is hij dit jaar ook Artist in Residence bij diezelfde concertzaal. De boodschap lijkt ons duidelijk! Glints, hou hem in het oog want we spreken over een rijzende ster in ons muzieklandschap.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Froze – “Ogenblik” (feat. Joppe Tanghe)

Doet Rauw en Onbesproken nog een belletje rinkelen? Bij deze Gentse rapformatie zette Froze, Fritz Tavernier in het echte leven, zijn eerste…
LiveRecensies

Mauro Pawlowski presents Eternal Sunday Drive @ AB Club: Intiem en tegelijk groots

Na twintig jaar schuifelen tussen de Belpop-succesverhalen, brengt Mauro Pawlowski een album onder eigen naam uit. Zijn carrière begon als frontman van…
AlbumsRecensies

Manic Street Preachers - The Ultra Vivid Lament (★★½): Verder kabbelen op vertrouwd terrein

Met een carrière van ruim dertig jaar op de teller kan je Manic Street Preachers wel als oude rotten in de muziekwereld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.