Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Glints – “Egotism”

glints-marie-wynants

De Antwerpse hiphopper Glints, verraste ons vandaag met een tweede single “Egotism”. Eerder deze maand kregen we al de song Catalyst voorgeschoteld. Beide nummers vormen een voorsmaakje op zijn aankomende EP Burgundy . Die, volgens ons, alvast veelbelovend klinkt.

“Egotism” brengt een gedurfde combo tussen gladde r&b en ruwe rap. De single start met een trage beat en pure rap, waarna het verrassend over gaat in een poppy refrein met vloeiende vocals. Waar een nummer op dergelijke tweedeling de kans loopt om uiteen te vallen, is dit bij “Egotism” niet het geval. Glints weet verschillende stijlen op een schitterende manier aan elkaar te rijgen tot een unieke cocktail brithop met een serieuze scheut r&b-pop.

Met Burgundy is de Antwerpenaar toe aan zijn tweede EP. In 2015 maakte hij zijn debuut met de EP Glints. Deze werd duidelijk gesmaakt door de Vlaamse popsensatie, Bazart, want hij mocht hun voorprogramma verzorgen in de AB een goeie maand terug. Daarnaast is hij dit jaar ook Artist in Residence bij diezelfde concertzaal. De boodschap lijkt ons duidelijk! Glints, hou hem in het oog want we spreken over een rijzende ster in ons muzieklandschap.

Related posts
InstagramLiveRecensies

While She Sleeps @ Ancienne Belgique (AB): Slaap hard

Een vijftienjarig bestaansjubileum laat je niet zomaar passeren en daarom koos While She Sleeps ervoor om volledig independent te gaan. Reden te…
InstagramLiveRecensies

Dominic Fike @ Ancienne Belgique (AB): Factor 30!

Gisteren was de uitvinder van ‘sun-damaged rock’ in het land en dat zorgde voor een golf van euforie aan de poorten van…
LiveRecensies

Loveless @ Ancienne Belgique (AB Club): Evenwichtige liefdesbrief aan het publiek

Een paar jaar geleden markeerden enkele virale covers het startpunt van de carrière van Loveless. Twee albums later ontwikkelde de groep rond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.