Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mind Rays – “Still & All”

mind-rays-press-by-thomas-peeters

Gentse bands zijn er om de wereld te veroveren. De nieuwste (relatief natuurlijk) is Mind Rays die garagerock brengt op een snedige manier. Na enkele jaren in bijna ieder Vlaams dorpje van jetje te geven, kondigt de band hun debuutplaat aan via een eerste single “Still & All”. Die plaat komt uit via PNKSLM (punk slime) records, een Zweeds-Brits label dat bekend staat om zijn verfijnde fuzzy bands. De eerste Belgische band op die platenmaatschappij dus we kunnen niet anders dan trots zijn. Ze kregen zelfs een première op het Britse DIY Magazine, fijn.

“Still & All” duurt net geen minuut en een half en knalt alles kapot. Vanaf de eerste drumrol tot het vernietigend refrein laten deze garage punkers niets heel. Kort en krachtig krijgt dankzij Mind Rays zelfs een nieuwe betekenis. Een beetje bierpunk zoals Dune Rats of Fidlar daar goed in zijn. Een ding is zeker, dit is een song die op de liveshows van de band tot een krachtexplosie zal leiden (op 26 november in de Handelsbeurs bijvoorbeeld met Kapitan Korsakov). Niet zo stil enal maar wel ruig en zonder bullshit, zo hebben we het graag! De plaat komt trouwens uit op 24 maart.

Facebook / BandCamp

22 november 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief