Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flatbush Zombies – “Aries” (Feat. Deadcuts)

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flatbush Zombies – “Aries” (Feat. Deadcuts)

Flatbush Zombies

Erick Arc Elliot, Meechy Darko en Zombie Jewice groeiden samen op in dezelfde wijk: Flatbush, New York. Zo ontstond het Hip-hop trio: The Flatbush Zombies. Na een succesvolle Europese tour voor hun recente debuutplaat 3001: A laced Odysssey brengen ze met “Aries” nu opnieuw een single uit.

Voor dit nummer werkten de Zombies samen met de Londense band Deadcuts. De cover van de single toont Marvel supeheld Black Panther, een symbool voor duistere krachten. Het nummer gaat over de zoektocht naar vrijheid in een op macht beluste wereld. Deadcuts zorgt met hun hook voor een donkere en grimmige sfeer. Een kolfje naar de hand van Meechy DarkArieso, die er met zijn duivelse stem vrolijk doorheen dwarrelt. Erick Arc Elliot weet de boodschap het best over te brengen: ‘Taught to follow the system that institution be prison’.

 

Zombie Jewice liet op Instagram weten dat experimenteren met andere genres best leuk is. “Aries” is geen klassiek Hip-Hop nummer, de samenwerking met Deadcuts bewijst dat. Flatbush Zombies zijn buitenbeentjes en net daarom groeit hun populariteit voortdurend. Begin 2016 lieten ze hun onafhankelijke debuutplaat 3001: A Lacyed Odyssey los op de wereld, zonder de hulp van een label. Het trio heeft een gloeiende hekel aan het geldgewin in de muziekwereld. Ik zei het al, buitenbeentjes.

Youtube//Soundcloud//Twitter//Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…
AlbumsRecensies

Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart (★★½): Herkauwen en risico-avers

Het is bijna zomer en dat kan alleen betekenen dat Vince Staples zich klaarmaakt om zijn beste beentje voor te zetten. De…
AlbumsRecensies

Keshi - GABRIEL (★★★): Een eenkoppige boyband met een vleugje hiphop

We hebben eigenlijk geen idee hoe keshi al die jaren van onze muzikale vangnetten wist te ontsnappen, maar we hebben hem nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.