Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle J. Bernardt – “Calm Down”

J. Bernardt

Nu Balthazar on hold staat, is het tijd voor wat zijprojecten. Nadat Warhaus en Zimmerman zich al bekend maakten met verschillende songs, is het nu de beurt aan J. Bernardt oftewel Jinte Deprez. In tegenstelling tot zijn collega’s is de link naar Balthazar muzikaal ver zoek. Goed zo, denken we dan, want met een zijproject moet je zo ver mogelijk wegstappen van het origineel. J. Bernardt heeft voorlopig slechts één data in België en wel op 24 maart in de AB. Wel zien we dat hij op tour gaat met Local Natives, hij zal zich dus meteen aan een internationaal publiek kunnen tonen.

Dat publiek zal een Belgische Chet Faker (Nick Murphy) aan het werk zien. Althans, dat lijkt ons als we voortgaan op het debuut “Calm Down”. Het klokt af net binnen de drie minuten en bevat exotische beats, een baard en een zwoele melodie. De eerste minuut bouwt nog gezapig op waarna de bassen invallen en het geheel dansbaar en sexy wordt. Het zou zomaar kunnen dat J. Benardt bestempeld wordt als een Chet Faker faker (eveneens zijn looks zijn gelijkaardig), maar hij geeft er zijn eigen toets aan door de tropische synths die het nummer een zonnig sfeertje geeft. Een geniale binnenkomer, maar we hadden niets minder verwacht van deze Balthazar spin-off.

Twitter / Facebook

2968 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sonder & Jorja Smith - "Nobody But You"

Het was ruime tijd stil rond Sonder, ofwel Brent Faiyah en producersduo Atu en Dpat, maar de laatste tijd krijgen we steeds…
AlbumsRecensies

Paul Stanley's Soul Station – Now and Then (★★★): De soul van een rockgod

Op de bootlegcollectie People, Let Me Get This Off My Chest hoor je Paul Stanley, ook bekend als The Star Child, meer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paul Stanley's Soul Station – “I, Oh I”

Het leven kan wreed zijn. Kiss-fans schreeuwen al negen jaar om nieuwe muziek en nu opperhoofd Paul Stanley iets uitbrengt, is het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.