Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle J. Bernardt – “Calm Down”

J. Bernardt

Nu Balthazar on hold staat, is het tijd voor wat zijprojecten. Nadat Warhaus en Zimmerman zich al bekend maakten met verschillende songs, is het nu de beurt aan J. Bernardt oftewel Jinte Deprez. In tegenstelling tot zijn collega’s is de link naar Balthazar muzikaal ver zoek. Goed zo, denken we dan, want met een zijproject moet je zo ver mogelijk wegstappen van het origineel. J. Bernardt heeft voorlopig slechts één data in België en wel op 24 maart in de AB. Wel zien we dat hij op tour gaat met Local Natives, hij zal zich dus meteen aan een internationaal publiek kunnen tonen.

Dat publiek zal een Belgische Chet Faker (Nick Murphy) aan het werk zien. Althans, dat lijkt ons als we voortgaan op het debuut “Calm Down”. Het klokt af net binnen de drie minuten en bevat exotische beats, een baard en een zwoele melodie. De eerste minuut bouwt nog gezapig op waarna de bassen invallen en het geheel dansbaar en sexy wordt. Het zou zomaar kunnen dat J. Benardt bestempeld wordt als een Chet Faker faker (eveneens zijn looks zijn gelijkaardig), maar hij geeft er zijn eigen toets aan door de tropische synths die het nummer een zonnig sfeertje geeft. Een geniale binnenkomer, maar we hadden niets minder verwacht van deze Balthazar spin-off.

Twitter / Facebook

3406 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus - "It Had To Be You"

In 2016 moest Balthazar nog even op pauze zodat de bandleden elk hun creativiteit hun eigen loop konden laten gaan, maar dat…
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2022 (Festivaldag 3): Hete afsluiters

Met factor vijftig op standby waren we weer klaar om aan de laatste en warmste dag van het Cactusfestival te beginnen. Op…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 4): Fonkelend richting ontknoping

Het lot van dag vier hing een tijd lang aan een zijden draadje, want tot gisterenmiddag bleef het onduidelijk of grote afsluiter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.