Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle J. Bernardt – “Calm Down”

J. Bernardt

Nu Balthazar on hold staat, is het tijd voor wat zijprojecten. Nadat Warhaus en Zimmerman zich al bekend maakten met verschillende songs, is het nu de beurt aan J. Bernardt oftewel Jinte Deprez. In tegenstelling tot zijn collega’s is de link naar Balthazar muzikaal ver zoek. Goed zo, denken we dan, want met een zijproject moet je zo ver mogelijk wegstappen van het origineel. J. Bernardt heeft voorlopig slechts één data in België en wel op 24 maart in de AB. Wel zien we dat hij op tour gaat met Local Natives, hij zal zich dus meteen aan een internationaal publiek kunnen tonen.

Dat publiek zal een Belgische Chet Faker (Nick Murphy) aan het werk zien. Althans, dat lijkt ons als we voortgaan op het debuut “Calm Down”. Het klokt af net binnen de drie minuten en bevat exotische beats, een baard en een zwoele melodie. De eerste minuut bouwt nog gezapig op waarna de bassen invallen en het geheel dansbaar en sexy wordt. Het zou zomaar kunnen dat J. Benardt bestempeld wordt als een Chet Faker faker (eveneens zijn looks zijn gelijkaardig), maar hij geeft er zijn eigen toets aan door de tropische synths die het nummer een zonnig sfeertje geeft. Een geniale binnenkomer, maar we hadden niets minder verwacht van deze Balthazar spin-off.

Twitter / Facebook

3616 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Warhaus @ Nieuwe Nor: Zacht voor het hart

Een regenachtige, koude herfstavond doet nogal eens verlangen naar gezelschap en warmte. Het liefst gecombineerd met meeslepende muziek en een goed glas…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zimmerman - "Perfect Guy" (feat. Noémie Wolfs)

Als we het hebben over romantische gebaren, dan is Simon Casier een geslepen concurrent. De bassist van Balthazar heeft zich met zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus - "Popcorn" (feat. Sylvie Kreusch)

Warhaus nam ons vorig jaar op Ha Ha Heartbreak mee door het verwerkingsproces van een een gebroken hart. Op opener “Open Window” liet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.