Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & The Lizard Wizard – “Rattlesnake”

king gizzard

King Gizzard & The Lizard Wizard is een band die platen aan de lopende band produceert. De laatste, Nonagon Infinity, dateert alweer van eind april. Hoog tijd dus om wat nieuw werk te brengen dachten ze daar bij King Gizzard. In 2017 hebben ze namelijk het plan om VIJF!! platen uit te brengen. De eerste is Flying Microtonal Banana en komt uit op 24 februari. Voor die plaat gaat de groep aan het experimenteren. Ze brengen enkel maar microtonale nummers. Dat wil zeggen dat ze anders te werk gaan dan op de normale toonladder.

Om een idee te krijgen hoe dat klinkt, kan je naar de nieuwe single van de groep luisteren. “Rattlesnake” noemt het beestje en met een lengte van net geen acht minuten kan je er wel iets bij bedenken. Een repetitief nummer waarin het woord Rattlesnake zeker zo’n honderd keer wordt vermeld. Het heeft wel de typische Gizzard invloed met de dubbele drum, de opbouwende gitaren en de absurde stem. Wat het nog mist is een lekkere solo die alles aan flarden speelt. Desalniettemin een nummer dat blijft boeien en jou in een psychedelische hypnose brengt.

Facebook / Twitter / Instagram

Zelf zegt de groep nog dit over de plaat:

Earlier this year we started experimenting with a custom microtonal guitar our friend Zak made for Stu,” explained drummer Eric Moore. “The guitar was modified to play in 24-TET tuning and could only be played with other microtonal instruments. We ended up giving everyone a budget of $200 to buy instruments and turn them microtonal. The record features the modified electric guitars, basses, keyboards and harmonica as well as a turkish horn called a Zurna.

3699 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & The Lizard Wizard - "Le Risque"

Een jaar zonder een album van King Gizzard & The Lizard Wizard is als een café zonder bier. De Australische psychedelische rockers…
AlbumsFeatured albumsRecensies

King Gizzard & The Lizard Wizard - The Silver Cord (★★★): Angst en vreugde tussen de kreuken van de kosmos

Vier maanden na het uitbrengen van het weergaloze PetroDragonic Apocalypse zit de gemiddelde fan van King Gizzard & The Lizard Wizard al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles King Gizzard & The Lizard Wizard - "Theia", "Set" & "The Silver Cord"

Album na album, stijlbreuk na stijlbreuk. Wie de band al even volgt, weet intussen al dat King Gizzard & The Lizard Wizard…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.