Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tsar B – “Rattlesnake”

Justin Bourgeus aka Tsar B zal van 2018 het jaar maken waarin heel België op haar tonen zal dansen. Ze speelde vier jaar lang viool bij School Is Cool, maar besloot in 2016 definitief solo verder te gaan. Haar debuutsingle “Escalate” kwam eind 2015 uit, maar kreeg in 2017 onverwacht een boost toen de Amerikaanse choreograaf Alexander Chung er een choreografie op maakte. Het filmpje werd massaal gedeeld en heeft inmiddels meer dan 16 miljoen views. In 2016 stelde ze haar debuut-ep Tsar B o.a. voor op Pukkelpop en de Lokerse Feesten en bracht ze afgelopen jaar de single “Golddigger” uit. Dit jaar komt haar debuutplaat en laat het duidelijk zijn… Tsar B isn’t here to play games!

“Rattlesnake” is even mysterieus en donker als we van haar eerder werk gewoon zijn, maar gaat toch net nog dat tikkeltje verder. We horen nog steeds de Arabische invloeden, maar krijgen nog diepere bassen dan voordien. We zagen Tsar B eind november in Het Depot en voelden toen al hoe goed “Rattlesnake” wel niet is. De Belgische R&B-prinses wordt vaak vergeleken met FKA Twigs of Kelela, maar met haar nieuw werk toont ze dat ze haar eigen sound en stijl heeft. Als de rest van het album zo goed klinkt als haar nieuwste single, dan zien we haar carrière pijlsnel de lucht ingaan!

1249 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2020

Nadat we jullie eerder al 25 fantastische Belgische albums van afgelopen jaar voorstelden, gaan we nu op zoek naar 30 heerlijke singles…
LiveRecensies

Sylvie Kreusch, Tsar B & Rumours @ Wilde Westen: Terugslag van de toekomstige leading ladies

Drie optredens op een avond en dat in twee verschillende zalen. Door het veranderen van de coronamaatregelen kregen we in aanloop naar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tsar B - "Flitch" (feat. Nova Twins)

Volgende week krijgen we nieuw materiaal van Tsar B in de vorm van een ep. Hoewel, nieuw is misschien een groot woord,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.