Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe outtake Joanna Newsom – “Make Hay”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe outtake Joanna Newsom – “Make Hay”

Joanna Newsom

Precies een jaar geleden kwam Divers, de 4de plaat van Joanna Newsom uit. Ter gelegenheid krijgen we vandaag een nog niet eerder uitgebrachte outtake voorgeschoteld die werd opgenomen tijdens de sessies voor dat album. “Make Hay” is gratis te downloaden op de website van haar label Drag City en kreeg ook een lyric video mee (voorzien van een redelijk bizarre beschrijving).

In een interview met Rookie Magazine van vorig jaar maakte ze melding van het nummer en vertelde ze waarom Make Hay het niet tot op Divers heeft geschopt.

“It was having a diluting or weakening effect, I think. It was approaching but not reaching the thing I wanted it to be, and it was pulling focus away. It was also a bit of a stretch harmonically; it didn’t totally work in this pattern I was setting up. It kind of worked, I could justify it, but it was a weak link, harmonically speaking.”

Zelf kunnen we enkel maar concluderen dat Make Hay best wel op Divers had gepast. Thematisch ligt het in dezelfde lijn (het voorbijgaan van de tijd speelt hier net als op het album een grote rol) en ook qua sfeer en kwaliteit is het nummer erg vergelijkbaar met wat er op haar laatste plaat te horen was. Voor de fans van Joanna Newsom moet dit nummer gesneden koek zijn.

Related posts
InstagramUitgelicht

De 100 beste albums van het decennium (2010-2019)

Binnenkort gaan we het decennium van 2020 in, maar dat kunnen we niet voordat we even terugblikken op de jaren 2010 –…
Nieuwe singles

Internationale vrouwendag: Dansende Berinnen

Internationale vrouwendag, een dag waarop we het vrouwelijke geslacht (en genders die zich er mee verwant voelen) in de picture plaatsen. Geen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dirty Projectors - "Keep Your Name"

Nadat ze de afgelopen dagen enkele voorproefjes de wereld in stuurden, heeft de experimentele popgroep Dirty Projectors afgelopen nacht hun nieuwe single…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.