Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Dirty Projectors – “Keep Your Name”

longstreth

Nadat ze de afgelopen dagen enkele voorproefjes de wereld in stuurden, heeft de experimentele popgroep Dirty Projectors afgelopen nacht hun nieuwe single officieel uitgebracht. “Keep Your Name” is het eerste nieuwe nummer dat we van de band horen sinds de About to Die EP uit 2012.  De single vergezellen ze van een videoclip die geregisseerd is door zanger David Longstreth en Elon Rutberg, de creatief directeur van Kanye West.

We kunnen de band direct al bloemen geven omwille van hun drang om zich te vernieuwen, want “Keep Your Name” is behoorlijk verschillend vergeleken met vroeger werk. Wat vooral opvalt zijn de diepe, trage vocalen. Deze worden bijgestaan door een pianobegeleiding, speciale effecten en wat later ook een mechanisch verhoogd stemmetje. Met dit laatste treden ze in de voetsporen van artiesten als Frank Ocean en Bon Iver die dit jaar ook al dergelijk effect gebruikten. Verder krijgen we ook nog een tussenstuk met raps die zich ineens tussen het nummer droppen . Het zal nog een aantal luisterbeurten duren vooraleer alles op zijn plaats kan vallen, maar intrigerend is het nummer alleszins.

Facebook / Twitter / Youtube

 

23 september 2016

About Author

Jan Sucaet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief