Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe Single Pusha T ft. Ty Dolla Sign & Desiigner – “Circles”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe Single Pusha T ft. Ty Dolla Sign & Desiigner – “Circles”

pusha-t

In mei was er al “Drug Dealers Anonymous”, een single waarop Pusha T samen met Jay-Z te horen is. Het was hoogstwaarschijnlijk het eerste dat we te horen kregen van Pusha T’s opkomende plaat King Push. Op 13 oktober dropte hij dan een videoclip voor “H.G.T.V.” en een dag later was er alweer een nieuwe single genaamd “Circles”. Op die laatste horen we ook Ty Dolla Sign en Desiigner. Eerlijk gezegd stelen die twee hier een beetje de show.

“Circles” is een gemoedelijk hiphopnummer, dat het niet moet hebben van zijn diepzinnige lyrics (“throw that ass in a circle” is het meest voorkomende zinnetje) maar van de laid-back, bijna rustige sfeer. Ty Dolla Sign’s melancholische stemgeluid leent zich hier perfect voor. Hij neemt het refrein voor zijn rekening, dat langer is dan elk van Pusha T’s strofes en ook hetgeen is dat het meest blijft hangen. Desiigner heeft hier en daar een stukje tekst, maar maakt zich vooral verdienstelijk als achtergrondzanger.

Het hele liedje lang horen we hem namelijk in de verte “work hard, work” zingen, het klinkt bijna als een soort tweede beat. Een minpuntje is dan weer de aanwezigheid van zijn typische kreet “Grrrrah!”. Iemand moet hem toch eens zeggen dat dit leuk was op “Panda” maar dat hij dit nu heus niet op elk liedje hoeft te herhalen. Pusha T klinkt goed in de verses, zijn toon is minder agressief dan we vaak van hem gewend zijn. De overgangen tussen de rappers verlopen gesmeerd, de dromerige sound wordt dan ook geen enkele keer verstoord.

Van wat we al gehoord hebben, lijkt het erop dat King Push een veelzijdig album wordt met alweer een flinke dosis gastartiesten. “Circles” is een nummer dat betovert, zo eentje dat we graag opleggen onder het chillen met vrienden, maar dit neemt niet weg dat we graag wat meer van King Push himself hadden gehoord.

Facebook / Twitter / Youtube / Instagram / Soundcloud

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 1): Een warme gloed

CORE Festival, de liefdesbaby van Tomorrowland en Rock Werchter, begon zaterdag aan zijn tweede editie. Ook dit jaar werd het Ossegempark aan…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pusha T, DJ Seinfeld en meer nieuwe namen naar CORE 2023!

Je hebt ze misschien al in het straatbeeld zien hangen; de posters van CORE Festival 2023. De affiche van het liefdeskind tussen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.