Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle sperwer – “JAGER”

sperwer

Het is woensdagmiddag. De zon schijnt, Dimitri Bontinck heeft de liefde teruggevonden, en wij hebben net ons nieuw favoriet nummer voor de eerste keer gehoord. Sperwer is een Kortrijk/Gents trio dat bij de geboorte in een grote ketel reverb is gevallen. Ze grossieren in megalomane drums, hoekige riffs en meeslepende zanglijnen. Vorig jaar kwamen ze voor het eerst naar buiten met een viertal tracks die hen een plaatsje op Boomtown en 22tracks opleverden. En nu, op een woensdagmiddag, is daar ‘JAGER’, het titelnummer van de te verschijnen EP.

‘JAGER’ begint met dreigende drums, een jachtige gitaarriff en goedgeplaatste zuchtjes. De koele synths en rondslingerende effecten zorgen voor een eightiessfeertje. Het zit ‘em in de details. Een beetje zoals een bombastische The Postal Service, een uptempo múm, of misschien een gitaarversie van Röyksopp? Het is moeilijk om referenties te vinden, en dat maakt het nog des te beter. Doe de ogen dicht en je staat in een zweterige kelder te dansen, omringd door alleen het mooiste wat deze aardbol je te bieden heeft. Het refrein is gemaakt om mee te kelen, ook al versta je geen donder van de tekst. Onverstaanbaar, maar meezingbaar. Iets zegt ons dat dat het doel is van sperwer.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de fantastische videoclip, of de krankzinnige productie van mannen-achter-de-knoppen Stefaan Vanderbeeken en Xavier De Clercq. 22 oktober stelt het drietal van sperwer hun EP voor in De Kreun. Je had je tickets al bij de hand moeten hebben. En zeg achteraf niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.

Facebook / TwitterSoundcloud

Related posts
LiveRecensies

Sonic City 2023 (Dag 3): Koning gitaar eist zijn troon op

Na een uitstekende maar fysiek uitputtende derde festival dag, opende Sonic City nog wat vroeger de deuren. Hoewel curatoren Charlotte Adigéry &…
LiveRecensies

Sonic City 2023 (Dag 1): Cultavond voor omnivoren

Als een ware accordeon nam het alternatieve festival Sonic City de voorbij jaren allerlei vormen en groottes aan: we hadden een afgelaste…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Mickael Karkousse: 'Ik zie mezelf eerder als scenarist, dan songschrijver'

Kortrijk is een onvermijdelijke broeihaard van talent, waarbij Goose tot de absolute muzikale heersers horen van de stad en ver daarbuiten. Naast…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.