Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Saint Leonard’s Horses – “The Strangelove Hotel Suite”

Saint Leonard's Horses

Saint Leonard’s Horses is een band rond Saint Leonard. Hij is niet zo bekend als Patti Smith’s Horses maar hij ziet het wel zo groots. De band tourde al als voorprogramma van Bob Dylan en mocht hun debuutplaat opnemen in het huis waar Stanley Kubrick vroeger woonde. Je kan er dus al meteen vanuit gaan dat de donkere sfeer die je in Kubrick’s films vindt, ook in de muziek van Saint Leonard’s Horses te vinden is. Debuutplaat Good Luck Everybody verschijnt op 14 oktober.

De nieuwe track “The Strangelove Hotel Suite” is een soulvolle introductie tot de band. Het begint met een angstaanjagende piano die je in de meest donkere horrors waant en de stuipen op het lijf jaagt. Niet veel later brengt een gitaar rust en als de zwoele stem van Leonard er bij komt, zijn we helemaal niet meer bang maar verliefd. Die stem doet wat denken aan Hozier, Leonard Cohen en Sting. Ja, al deze artiesten zitten op één manier in Saint Leonard’s Horses verwerkt. Een groots werk van waanzinnige kunst met een wervelende piano om de soul in dit nummer tot een hoog niveau te tillen en gitaren om er wat rock in te steken. Zou zomaar eens plots kunnen doorbreken.

FacebookSite / Twitter

3469 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glen Hansard – “Take Heart”

Het is altijd fijn om een muzikaal teken van leven te krijgen van Glen Hansard. Na een noodgedwongen annulatie van zijn concerten…
InstagramLiveRecensies

Sting @ Vorst Nationaal: King Sting

We hebben het nog al gezegd: Sting is een popgenie. Dat heeft zo zijn voordelen. Naar verluidt verdient hij elke dag nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hozier - "Swan Upon Leda"

Het is een tijdje stil geweest rond singer-songwriter Hozier, maar met de komst van regenachtige dagen, vallende bladeren en wapperende sjaals komt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.