Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Pigeon Detectives – “Lose Control”

The Pigeon Detectives

The Pigeon Detectives, de band opereert de laatste tijd wat uit de luwte. In het begin van hun carrière had de band wel enkele hits met onder meer “Everybody Wants Me” en “This Is An Emergency”. Daarmee gingen de vergelijkingen al snel op met The Kooks, Bloc Party en Kaiser Chiefs. De groep bracht al vier platen uit waarvan de laatste “We Met At Sea” dateert uit 2013. Hoog tijd dus voor nieuw werk en dat komt er aan in 2017, nu horen we al een eerste single om te tonen dat de band er terug staat.

Voor die vijfde plaat nam de band producer Richard Formby (Wild Beasts, Spacemen 3) aan om hen uit de comfort zone te halen waar ze al die jaren inzaten. Het resulteert in een catchy eerste single waarin de band letterlijk alle controle uit handen gaf. “Lose Control” doet wel wat denken aan oud werk van de band maar door een hypnotische gitaarlijn en een drumsectie die alles op een vrolijke manier aanééndrumt, krijgt het zijn eigen plaatsje in de discografie. Op het eind nog een vette solo om te tonen dat ze ook wel hard kunnen zijn, ja “Lose Control” zet de band volledig terug op de kaart. ‘‘You love it when I lose control’, is een zin die je vanaf de eerste luisterbeurt al niet uit je hoofd zal krijgen, zingen maar!

Site / Facebook / Twitter

 

 

3433 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 1): Festivalzomer in schoonheid afsluiten

Terwijl de festivalzomer stilletjes aan op zijn einde loopt, is er naar jaarlijkse traditie nog Crammerock. Het festival is ieder jaar wel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Kooks - 10 Tracks to Echo in the Dark (★★★): Meer pop dan indierock

Al meer dan een decennia lang is The Kooks een gevestigde waarde in de indierockwereld. De Britten veroverden in 2006 ons hart…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Kooks - "Cold Heart"

Normaal gezien had The Kooks dit jaar op tour moeten trekken om de vijftiende verjaardag van succesalbum Inside In / Inside Out…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.