Nieuwe singles, Oude Bekenden

Debuutsingle LIV – “Wings of Love”

LIV

Het was alweer even geleden dat er nog een nieuwe supergroep opdook. Dit keer is het er één van de indie snoepjes uit Zweden. Leden van Miike Snow, Peter Bjorn & John en Lykki Li vormen LIV. Om specifiek te zijn gaat het om Andrew Wyatt en Pontus Winnberg van Miike Snow, Björn Yttling van Peter Bjorn & John (de Bjorn van het gezelschap dus) en Lykki Li herself. Omdat al die namen nog niet goed genoeg zijn, komt Jeff Bhasker de knoppen bedienen, een man die met Kanye West samenwerkte.

Debuutsingle “Wings of Love” vliegt weg boordevol liefde. De stemmen van al deze artiesten blijken zelfs perfect samen te werken. Een psychedelisch gevoel (door de orgel) van folk met voortstuwende ritmes die het een heel aanstekelijk nummer maken, pastoraal zelfs. Lekkere melodie van gitaren, samenzang die zo dromerig is dat het je zomaar in slaap wiegt maar tegelijk ook zo mooi dat je wilt wakker blijven. Nooit gedacht dat deze stemmen in zo’n dynamische manier konden samenwerken. Het is toch vooral Lykki Li die op de voorgrond komt, maar bij toekomstig werk van LIV is dit misschien anders. We zijn vooral heel nieuwsgierig en enthousiast.

Tumblr

30 september 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


ONE COMMENT ON THIS POST To “Debuutsingle LIV – “Wings of Love””

  1. nina schreef:

    Ik ben al een oudje 😉 en dit deed me (en doet me) denken aan de Allman Brothers, ik dacht eerst hen te horen…. Love it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief