Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Baba Naga – “Plná Krvy”

Baba Naga

Baba Naga, op het eerste gehoor zou je zomaar durven denken dat deze band uit een Oosters land komt. Niets is minder waar, de band komt gewoon uit Sheffield. Jawel, dezelfde stad van waar ook Arctic Monkeys, Pulp, Richard Hawley of Def Leppard vandaan komen. Baba Naga introduceert er wel een volledig nieuw genre: De oosters getinte psychedelica met een streepje metal in. Nieuwe single “Plná Krvy” komt van hun tweede 10″ plaat die ze zelf uitbrengen. Met de hulp van Ross Orton (Arctic Monkeys/ Drenge/ God Damn) aan de knoppen, bezweert dit nummer jou gedurende net geen zes minuten.

Het begint eerst nog subtiel met een hypnotiserende, oosterse klank die wat aan Goat doet denken. Al snel wordt duidelijk dat deze band het niet rustig houdt en het geluid gaat alsmaar de hoogte in tot er op een bepaald moment riffs worden bovengehaald. Het lijkt alsof het drietal een ritueel aan het voorbereiden is en een gebed tot uitvoering brengt. Rond de vier minuten ontploft het nummer en neemt de Baba Naga religie het over. Destructief, vernietigend en angstaanjagend, een gigantisch geluid die zowel van Black Sabbath als Iron Maiden kan komen.

Zelf omschrijven ze deze song als “een hymne met stentorstem waarbij hij bidt tot een ingebeeld paradijs van de onsterfelijkheid. Een strijd van opoffering en de realisatie van menselijke angst.” Als je zo’n uitleg bedenkt, kan het niet anders dan goed zijn toch? Psychedelische doom waarin de band hoop geeft aan de mensheid dat niet alles verloren is. Ze proberen het gevoel van het hiernamaals tot leven te brengen en dat lukt hen ferm. Een geweldig spirituele band met een fantastische lijkzang die blijft fascineren, muziek die je moet aanbidden.

Facebook / BandCamp / Twitter

 

22 september 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief