Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Goat Girl – “Country Sleaze”

goat-girl-650x433

Meestal worden geiten geassocieerd met een monotoom blèterig geluid. De tieners van Goat Girl hebben hiermee een goeie naam gekozen, al is dat blèterig geluid wel ver te zoen. Hun slordige muziek met een doordringend, repetitieve melodie hypnotiseert je maar houdt je tegelijk ook wakker. De band tekende een platendeal met Rough Trade Records en komt nu met de debuutsingle op de proppen. De band heeft alvast leuke vooruitzichten want ze gaan touren met Yak, Parquet Courts en Yung!

“Country Sleaze” doet al van bij het begin denken aan de slacker rock van Courtney Barnett, vooral door de onbewogen zangtoon en de simplistische lyrics die toch een venijnige ondertoon herbergen. Toch kruipt er tegelijk wat grunge in zoals in de goeie tijd van Pixies of Throwing Muses. Ruwe drums alsof er op vuilbakken wordt gespeeld, vieze gitaren alsof ze de grond raken bij iedere aanhaling en vooral een zaag die alles doorheen snijdt. Subtiliteit als belangrijkste instrument maar toch hevig bij iedere uithaal van gitaren.

Zoveel verschillende invloeden maken dit nummer uniek en ook iets nieuws in de Britse music scene. De dames hebben de bekwaamheid om iemand weer levend te doen voelen, en dat is iets wat iedere band nodig heeft!

Facebook / Instagram

3183 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Andrew Savage (Parquet Courts): 'We willen constant blijven evolueren tot iets nieuws'

Eind augustus hadden wij de eer om Andrew Savage, frontman en gitarist van de New Yorkse artrockgroep Parquet Courts, te interviewen. Geen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Parquet Courts - Sympathy for Life (★★★★½:): Overvloed aan grooves en ritme

Het heeft even geduurd, maar na lang wachten is het nieuwe album van onze favoriete New Yorkse artrockers Parquet Courts eindelijk beschikbaar….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parquet Courts - "Homo Sapien"

Parquet Courts bracht ons drie jaar geleden met Wide Awake! misschien wel de beste plaat in hun reeds tienjarig bestaan. Als dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.