Nieuwe singles

Ronde van de Lage Landen: Antwerpen

Deze zomer doen de Dansende Beren de Ronde van de Lage Landen. Onze redacteuren gaan virtueel langs in 15 grote Belgische en Nederlandse steden om te kijken wat daar allemaal gebeurt op muziekgebied: wat zijn belangrijke poppodia en festivals? Wie zijn grote namen uit de popgeschiedenis en welke opkomende artiesten zien wij doorbreken? Vandaag: Antwerpen.

kaart NED-BEL - Antwerpen

Antwerpen is de tweede grootste stad van België en heeft na Rotterdam de tweede grootste haven van Europa. Wij vinden het één van de fijnste steden van de Lage Landen, mede door het grandioze treinstation, de mooie binnenstad, en natuurlijk door de muziekscene die er is. De mega-concerten vinden plaats in het Sportpaleis of Lotto Arena. Concertzaal De Roma is daarna het grootste podium voor de meest uiteenlopende muziekgenres.

trix

In Het Bos moet je zijn voor de betere garagegroepen of groepen die nergens anders een plaats vinden. Lekker ruw en ruig, de perfecte plaats om eens een nieuwe band te ontdekken. Muziekcentrum Trix is niet alleen een poppodium, maar heeft ook een opnamestudio en repetitieruimte voor muzikanten. Tot slot is er nog Kavka voor de betere punk/hardcore. Ook zijn er festivals in Antwerpen. Je hebt er het Rivierenhof in de zomer, Arenberg in de winter. Daarnaast Laundry Day en Summerfestival voor dance, Linkerwoofer voor de betere Belgische bands en Antwerp Metal Fest voor de metaalliefhebbers.

Kortom: Antwerpen voor (muziek)hoofdstad van Vlaanderen!

netskyBekende artiesten uit Antwerpen zijn onder meer: dEUS, De Strangers, jaren ’60 beatgroep The PebblesSchool Is Cool, lounge-legende Sven Van Hees, drum n bass producer Netsky (uit Edegem), Phil Wilde (producer van het Belgisch-Nederlandse 2 Unlimited), en de rockers Hickey Underworld en A Brand. Hieronder enkele aanraders op het punt van doorbraak.

 

Felix PallasDe indierock band Felix Pallas wist al heel wat awards in de wacht te slepen (o.a. Red Bull Bedroom Jam 2015, Exposure Music Award 2015). Hun geluid van electronica en psychedelica klinkt heerlijk dromerig, en met “Rakata” (onze recensie) hebben ze al een kleine hit te pakken. De band lijkt internationaal al een stuk bekender dan in de Lage Landen zelf. Hun optreden op Leffingeleuren heeft daar in ieder geval al wat verandering in gebracht. En ook wij hopen een steentje bij te dragen! Luisteren dus!

Website / Facebook / Twitter / YouTubeInstagram

 

NewmoonVan hardcore band naar shoegaze: Newmoon houdt in ieder geval hun harde gitaarwerk centraal. Deze nieuwe shoegaze stijl bevalt ons uitermate goed! We schreven al over hun single “Head Of Stone”. Hun debuutalbum “Space” komt volgende maand uit: gelukkig nog meer muzikale hypnose dankzij hun drone-achtige muziekstukken.

Website / Facebook / Twitter / Instagram

 

the-lveThe LVE begint ruim 4 jaar geleden als Lightning Vishwa Experience. Onder de nieuwe verkorte naam bracht het zestal hun debuut uit in december 2015. Het album staat vol met ingetogen gitaarpopliedjes waarmee ze een intieme setting weten te creëren, alsof de liedjes alleen voor jou gemaakt zijn. Het album bevat ook het oudere nummer “Love When You Don’t Want It“, dat opnieuw als single is uitgebracht en een iets voller geluid heeft. Prachtig.

Facebook / Twitter / YouTubeBandcamp

 

glints-marie-wynants

Foto: Marie Wynants

Glints heeft een verrassend geluid dat je niet vaak hoort in de Lage Landen: een verfijnde combinatie van electronica, pop en hiphop. J.M. Lemmens, de man achter Glints, heeft een Britse achtergrond maar groeide op in Antwerpen. De muziek alleen klinkt al poëtisch, maar samen met de lyrics die Glints rapt en zingt is het een compleet geheel dat blijft verbazen.

Facebook / Twitter / Instagram

 

 

drumdrumdancedanceMuzikanten met dierenmaskers en -hoofden kennen we natuurlijk wel, maar Drum Drum Dance Dance is een apart stel mensendieren (‘humanimals’)! De drie hipster-feestbeesten Donkey Bong, Deer & Panda P. hebben een liefde voor lekkere punkrock. “Breaking Bones” is daar een perfect voorbeeld van! Vanavond maakte Studio Brussel bekend dat ze een van de deelnemers zijn van de Nieuwe Lichting 2017.

Facebook / YouTube

 

dvkes-marjolein-hoornaert

Foto: Marjolein Hoornaert

In 2011 maakten we kennis met DVKES dankzij hun (halve) finaleplaatsen bij FrappantPOP en Humo’s Rock Rally. Met “Happy” hebben ze in 2013 een hit te pakken. Binnenkort komt hun debuutalbum uit. De eerste single daarvan,We Finally Pushed Through“, werd enkele dagen geleden uitgebracht. Het is een aanstekelijke popsong geworden met lekkere gitaar hooks en strakke productie door Mario Goossens van Triggerfinger, die ook het te verschijnen album gaat produceren. Veelbelovend!

Website / Facebook / Twitter / YouTube

 

Wil je weten welke stad we de volgende keer bezoeken?! Volg dan onze Ronde van de Lage Landen hier op de blog, op Facebook en Twitter.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nicki Minaj, Maluma & Myriam Fares - "Tukoh Taka"

De officiële hymne van het FIFA Fan Festival is bekend: niemand minder dan Nicki Minaj heeft haar zang- en raptalent samengebundeld met…
LiveRecensies

Central Cee @ Trix: Cee om te zien

Central Cee was gisteren in het land en dat met sjokvolle avond voor de boeg. Niet alleen stonden er twee uitverkochte Trix-concerten…
LiveRecensies

Kendrick Lamar @ Sportpaleis: Meesterlijke messias in zijn paleis

Een hiphopmessias, Pulitzer-laureaat, meervoudig Grammy-winnaar, gevierd icoon… Met Kendrick Lamar stond gisteren een van de meest gelauwerde en succesvolle muzikanten van zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.