Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Murphy (fka Chet Faker) – “Fear Less”

14264029_1091487140889233_3408416235304389754_n

Gisteren loste Chet Faker zijn eerste single ‘Fear Less’ onder zijn eigen naam, Nick Murphy. En die naamsverandering is nog maar een voorsmaakje van veel meer al volgens de Australische producer: “There’s an evolution happening and I wanted to let you know where it’s going. the next record will be under my own name, Nick Murphy.”

Die evolutie – ligt na het horen van zijn eerste nieuwe single – duidelijk niet alleen in zijn naamsverandering , zijn sound onderging namelijk een ware make-over. Waar Chet Faker vroeger gekend stond om zijn ontspannende, ‘very laid back’ nummers – denk aan ‘No Diggity’ – klinkt deze ‘Fear Less’ toch wel verrassend héél anders. Deze nieuwe produceert een uiterst spannende, strakke elektrosound gehuld in een donkere sfeer. Het nummer bouwt langzaam op tot een climax met een daaropvolgende elektronische explosie. Waar in oudere nummers, onder zijn alias Chet Faker, zijn stem en teksten een voorgrond positie innamen, zijn deze op ‘Fear Less’ eerder een bijkomende ondersteuning voor de prominent aanwezige instrumentale sounds.

Nick Murphy kent duidelijk geen angsten voor een radicale verandering en terecht want deze nieuwe sound klinkt verschrikkelijk goed! Mysterieus, donker en krachtig met invloeden van Radiohead en Muse, zo kan je zijn nieuwste single omschrijven.

Facebook / Instagram / Twitter / Site / Youtube

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

ECHT! - INWANE (★★★★) : Grimmig grensverleggend

Na een verwachtingsvolle EP Douf brengt de Brusselse groep ECHT! nu debuutalbum INWANE uit. Ze combineren jazz, funk, electro en hiphop met als…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Noah Yorke - “Trying Too Hard (Lullaby)”

Ork, ork, ork, Noah is de zoon van… niemand minder dan Radiohead-fenomeen Thom Yorke! De twintigjarige pupil van Thom kreeg de liefde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kedr Livanskiy – “Your Turn” (feat. Flaty)

Na Ariadna (2017) en Your Need (2019) zal de Russische Yana Kedrina, beter gekend als Kedr Livanksiy op 2 oktober 2021 haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.