Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grandaddy – “Way We Won’t”

Grandaddy

Tien jaar geleden bracht Grandaddy hun laatste plaat Just Like the Fambly Cat uit waarna ze uit elkaar gingen. In 2012 kwam de band terug samen om live shows te spelen, nieuwe nummers zaten er toen nog niet aan te komen. Tot nu, en we krijgen er meteen twee op onze plank. Een officiële single en dan nog eentje om de B-kant van de plaat te vullen. De band is volop aan het werken om een nieuwe plaat klaar te krijgen. Hiervoor werken ze samen met Danger Mouse die “Way We Won’t” één van hun beste nummers aller tijden vindt.

En gelijk heeft hij! Wat een nummer is ons dat, zo’n vette klank dat hoorden we voor het laatst op Under The Western Freeway. Zweverig met enkele lo-fi synths die een typisch Grandaddy muziekje samenstellen. Denk Dinosaur Jr., Wilco en Sonic Youth maar dan met synths en psychedelischer (een typisch Grandaddy geluid). De dromerige stem van Jason Lytle maakt dit nummer zo goed, het leuke hoge synthgeluid op de achtergrond verzorgt de sterke meerwaarde in deze song. Met een vette gitaarsolo op het eind krijgt “Way We Won’t” zijn perfecte slot. Grandaddy klinkt nog steeds als Grandaddy en dat is erg fijn!

Naast “Way We Won’t” is er ook nog “Clear Your History”, een rustiger nummer dat iets korter is en erg dromerig. Een mooi rustgevend B-kantje dus.

Site / Twitter / Facebook / Instagram

3692 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wodan Boys – “Power”

Het zou clichématig zijn om alweer over dat magische Haagse duinwater te beginnen, maar dat is natuurlijk niet zonder reden. Er komt…
InstagramLiveRecensies

Vestrock 2024 (Festivaldag 2): Ronkende schietgebedjes

De tweede dag van Vestrock begon grijs en het zag er dan ook naar uit dat er nooit echt zon te bekennen…
AlbumsRecensies

Crumb – AMAMA (★★★★): Koortsachtige zoektocht

Er zijn van die bands die niet gemaakt zijn voor overdag. Crumb is er zo eentje. Het is het type band dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.