Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zack De La Rocha – “Digging For Windows”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zack De La Rocha – “Digging For Windows”

Zack

Zack De La Rocha staat beter bekend als de immer explosieve frontman van Rage Against The Machine. In 2000 splitte de band voor het eerste en Zack startte zijn werk aan een soloplaat, die er nooit kwam. Hij werkte samen met enkele vernieuwende rapproducers waaronder El-P, toen nog bij Company Flow, tegenwoordig bij Run The Jewels. Zack De La Rocha leefde de laatste tijd erg teruggetrokken en hield zich verrassend op afstand toen de andere bandleden van Rage Against The Machine Prophets Of Rage oprichtten. Met El-P bleef hij wel dikke vrienden, hij was te horen op een track van Run The Jewels en ook te vinden op enkele van hun concerten. Vandaag komt de man dan eindelijk met het werk die hij al die tijd achter slot en grendel stak, een nummer geproducet door (jawel) El-P.

We gaan meteen eerlijk zijn met jullie, zelf kennen we niet zo veel van Hip Hop. Toch klinkt deze single van Zack De La Rocha minder explosief dan we van hem gewoon zijn (al zou het ontbreken van snoeiharde gitaren daar ook een reden voor kunnen zijn). “Digging For Windows” is beukend en toch wel dreigend in de beats die op de achtergrond te horen zijn. De productie die El-P bij Run The Jewels bracht, is nu ook duidelijk te horen bij De La Rocha en hij brengt dan ook nog eens zijn typerend stemgeluid. De weinige gitaren die te horen zijn, komen van Matt Sweeney van Chavez. Zack De La Rocha klinkt angstaanjagend al horen wij hem toch nog liever rappen onder zware gitaren. El-P bevestigd dat er volgend jaar een volledige plaat aankomt.

FacebookTwitter

3516 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Coely @ Ancienne Belgique (AB): Releaseparty tot de tweede macht

‘Ah, die van “Don’t Care”?’, hoorden we laatst toen we het over Coely hadden. Inderdaad, maar sinds vorige week heeft ze ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LeBlanc - "TWIJFEL" (feat. Ide Snake)

Allebei stonden ze al in de finale van een belangrijke wedstrijd voor jong opkomend talent, maar op een echte doorbraak wachten beide…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Juice WRLD - "The Light"

Juice WRLD had het ongeluk slechts 21 jaar op deze aardbol te mogen rondlopen. In 2019 overleed de Amerikaanse artiest aan de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.