Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single White Lies – “Come On”

White Lies

Begin oktober komt White Lies met de vierde plaat Friends. De plaat is de opvolger van Big TV uit 2013 die niet door iedereen met lof werd onthaald. Geen nood, de band blijft razend populair. Hun show op 18 oktober in AB is al uitverkocht dus doen ze er maar eentje extra. Of het de moeite zal zijn? Met eerste single “Take It Out On Me” kwamen ze alvast mooi binnen. Nieuwe single “Come On” zet die lijn gewoon verder en brengt nog wat meer bombast.

Het nummer begint erg rustig en toont meteen enkele eighties invloeden. Denk hierbij aan Simple Minds of Tears For Fears. De opbouw is dreigend en donker met een subtiele synth op de achtergrond die het tempo bepaald. De band probeert het licht die ze op de vorige plaat vonden, nu terug weg te stoppen en weer het succes van het donker te zoeken. Tot minuut drie blijft het donker waarna het nummer explodeert en de hoop het overneemt. Met “Come On” vinden ze de perfecte middenmoot tussen het donker en het licht. Net zoals “Death” is het erg rustig in het begin maar ontploft het op het eind met een bombastische samenkomst van alles waar White Lies voor staat.

Site / Facebook / Twitter / Instagram

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Simple Minds @ Sportpaleis: Tournée Générale

Wat Kurt Cobain betekende voor de jeugd in de jaren negentig, was Jim Kerr voor de generatie ervoor. Al moesten de Schotse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads - "White Lies"

Het aftellen naar het debuutalbum van Meltheads wordt ondertussen minder lang, want binnen iets minder dan twee maanden verschijnt Decent Sex. Het…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.