Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Van William – “Revolution” Feat. First Aid Kit

Van William

Van William is het soloproject van Van Pierszalowski, de frontman van Waters en ex-frontman van Port O’Brien. De man bracht enkele maanden terug de debuutsingle “Fourth Of July” uit waarin zijn folky genre een opgewekte intro kreeg. Nu met “Revolution” rekruteert hij de dames van First Aid Kit omdat een soloproject al eenzaam genoeg is. Spoiler: Er wordt kwistig met de oeh’s omgegaan.

Een revolutie krijgen we niet meteen op de single maar wel een catchy stukje folk pop dat lekker aanstekelijk werkt. Het nummer schreef Pierszalowski nadat hij voor het eerst een gebroken hart ervoer. De song beschrijft het einde van een relatie maar dat is nauwelijks te merken door de vrolijke sfeer die in de muziek hangt. Gedragen door een arrangement van trompetten, een akoestische gitaar en de wondermooie harmonieën van de zusjes in First Aid Kit brengt Van William een zwaar onderwerp op een leuke manier. Denk aan “Emmylou” van First Aid Kit of aan Fleet Foxes, mooi.

Facebook / Twitter

7 september 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief