Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single American Football – “I’ve Been Lost For So Long”

American football

American Football is inderdaad lang verloren geweest, zo’n zeventien jaar om precies te zijn. De band bracht in 1999 hun debuutplaat uit en verdween hierna van de radar. In 2014 was er de reünie met nog geen plannen tot een nieuwe plaat. Tot vandaag met een nieuwe single en een nieuwe plaat zeventien jaar na het debuut. De band wordt omschreven als een van de pioniers in het emo-genre en verworven in al die jaren een soort cultstatus. Die cultstatus kwam er met één plaat die het einde van de groep betekende.

Nu komt er dus een tweede plaat aan. Vraag is dus of dit de cultstatus zal aantasten. Eerste single “I’ve Been Lost For So Long” doet ons alvast geloven van niet. De klank is nog altijd hetzelfde als in 1999, superieure gitaren die in elkaar komen met de dramatische postrock sfeer van Explosions In The Sky. American Football creërt een weemoedige sfeer met aardse geluiden en intrigerende, onzichtbare chaos. Emo gemixt met post rock dus en dat klinkt allesbehalve slecht. Al die buitengewone sferen maken American Football uniek, een echte cultband die zijn status alleen maar kan verzilveren.

Op 21 oktober komt de nieuwe plaat er aan en die krijgt dezelfde naam als hun debuutplaat, geen.

Facebook / Twitter / Website

 

23 augustus 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief