Nieuwe singlesOude Bekenden

Florence and The Machine versiert met haar dromerige sound de gamewereld

Nieuwe singlesOude Bekenden

Florence and The Machine versiert met haar dromerige sound de gamewereld

1002934_10151679856614166_2058059938_n

Florence and The Machine heeft nieuw werk! Neen, het is niet één nieuwe single, het zijn er geen twee, maar drie! nieuwe nummers. De Britse roodharige loste deze afgelopen vrijdag en wij namen het weekend om ze eens goed te beluisteren. ‘Too Much Is Never Enough’, ‘I Will Be’ en ‘Stand By Me’, een cover van de welbekende Ben E. King, zo heten de nieuwe nummers.

De singles zijn geen voorsmaakje op een aankomend album, maar zijn tracks voor de nieuwe game Final Fantasy XV. Ja, je leest het goed, vanaf september is de engelenstem van Florence ook in de gamewereld te horen. Welch producete de drie nummers samen met producer Emile Haynie (Kanye West, Lana Del Rey). De singles klinken filmisch, orkestraal en hebben een magische geladenheid. Monsters, elfen en nimfen dansen op de klanken van de roodharige godin.

‘Too Much’ ligt het dichtst bij origineel materiaal van Florence and The Machine. Het is een statisch, krachtig nummer waarin Welch begeleiding krijgt van strijkers en een dromerige harp. ‘I Will Be’ is een orkestrale ballade waarin Florence de instrumenten met haar stem begeleidt. Het nummer vertoont in bepaalde stukken wel heel sterke gelijkenissen met ‘No Angels’ van Bastille. Het derde nummer ‘Stand By Me’ klinkt in de tonen van Florence net dat tikje melancholischer en dramatischer dan bij Ben E. King.

Het trio aan nummers klinkt precies zoals verwacht wordt van film- en game muziek, zonder dat Florence haar eigenheid verliest. Komt er nog meer? Want wij hebben alvast de smaak te pakken. De game Final Fantasy XV wordt verwacht op 30 september op Xbox One en Playstation 4, nog even wachten dus.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleachers - "Alma Mater" (feat. Lana Del Rey)

Het is nog niet zo gek lang geleden sinds Bleachers zijn neus terug aan het venster stak, al is bezieler Jack Antonoff…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Holly Macve - "Suburban House" (feat. Lana Del Rey)

2023 werd wederom een jaar waarin Lana Del Rey ons verblijdde met heel wat nieuwe muziek. Did you know there’s a tunnel under…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Balthazar vervangt Florence + the Machine op Pukkelpop

Slecht nieuws voor de fans van Florence + the Machine die hun Pukkelpop-ticket al in hun broekzak zitten hadden. Het festival ging…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.