banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Florence and The Machine versiert met haar dromerige sound de gamewereld

1002934_10151679856614166_2058059938_n

Florence and The Machine heeft nieuw werk! Neen, het is niet één nieuwe single, het zijn er geen twee, maar drie! nieuwe nummers. De Britse roodharige loste deze afgelopen vrijdag en wij namen het weekend om ze eens goed te beluisteren. ‘Too Much Is Never Enough’, ‘I Will Be’ en ‘Stand By Me’, een cover van de welbekende Ben E. King, zo heten de nieuwe nummers.

De singles zijn geen voorsmaakje op een aankomend album, maar zijn tracks voor de nieuwe game Final Fantasy XV. Ja, je leest het goed, vanaf september is de engelenstem van Florence ook in de gamewereld te horen. Welch producete de drie nummers samen met producer Emile Haynie (Kanye West, Lana Del Rey). De singles klinken filmisch, orkestraal en hebben een magische geladenheid. Monsters, elfen en nimfen dansen op de klanken van de roodharige godin.

‘Too Much’ ligt het dichtst bij origineel materiaal van Florence and The Machine. Het is een statisch, krachtig nummer waarin Welch begeleiding krijgt van strijkers en een dromerige harp. ‘I Will Be’ is een orkestrale ballade waarin Florence de instrumenten met haar stem begeleidt. Het nummer vertoont in bepaalde stukken wel heel sterke gelijkenissen met ‘No Angels’ van Bastille. Het derde nummer ‘Stand By Me’ klinkt in de tonen van Florence net dat tikje melancholischer en dramatischer dan bij Ben E. King.

Het trio aan nummers klinkt precies zoals verwacht wordt van film- en game muziek, zonder dat Florence haar eigenheid verliest. Komt er nog meer? Want wij hebben alvast de smaak te pakken. De game Final Fantasy XV wordt verwacht op 30 september op Xbox One en Playstation 4, nog even wachten dus.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lana Del Rey - Blue Banisters (★★): De weg naar vergane glorie

Er valt veel te zeggen over Lana Del Rey, maar één ding is zeker: ze heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten. Buiten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bastille - "No Bad Days"

Het lijkt erop dan Dan Smith heel positief in het leven staat dezer dagen. De nieuwste single van Bastille kreeg dan ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lana Del Rey - "Arcadia"

Lana Del Rey wist twee jaar geleden vriend en vijand te verrassen met Norman Fucking Rockwell! Het album werd warm onthaald en meteen kondigde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.