Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuw werk Bon Iver – “22 (OVER S∞∞N)” & “10 d E A T h b R E a s T ⊠ ⊠” (Extended Versions)

Bon-Iver-22-A-Million-640x640

Justin Vernon zat de afgelopen vier jaar niet stil. Hij werkte samen met Kanye West (één van zijn mindere levenskeuze’s), James Blake (één van zijn betere levenskeuze’s) en vond nog plaats om platen uit te brengen met Volcano Choir en The Shouting Matches. Nu is het weer tijd om zich te focussen om dat ander, klein project van hem: Bon Iver. Op het Eaux Claires, dat Justin zelf organiseert samen met Aaron Dessner van The National, speelde de band hun volledige nieuwe plaat live. Nu zijn er ook twee nummers daarvan online opgedoken. De titels zijn absurd maar de muziek bevat nog steeds emotie en gevoel.

“22 (OVER S∞∞N)” en“10 d E A T h b R E a s T ⊠ ⊠” komen op de nieuwe plaat 22, A Million wat meteen verklaart waarom Bon Iver teased met de slogan 22 days. Net zoals op de vorige platen van Bon Iver zijn deze twee nummers moeilijk te verteren. Toch bevatten ze zoveel gevoel en kracht dat je niet anders dan weg te dromen en genieten van deze magische muziek. De unieke, dromerige stem van Justin Vernon doet dan ook al het werk. Toch is dit nieuw werk iets experimenteler dan we van hen gewoon zijn, maar dat maakt het niet minder mooi.

Op de nieuwe plaat werkte Vernon samen met verschillende mensen, die vindt je hier. Trevor Hagen, die vroeger bij Bon Iver speelde, heft een tekst geschreven over Justin Vernon en de nieuwe plaat en dat lees je dan weer hier. 30 September is de datum die je in de agenda kan noteren want dan komt de nieuwe plaat er aan en het bevat de meest absurd albumtitels die we ooit zagen. Het zou zomaar op een Aphex Twin plaat passen. Lees de tracklist onder de liedjes (als dat lukt).

Tracklist:

01 “22 (OVER S∞∞N)”
02 “10 d E A T h b R E a s T ⚄ ⚄”
03 “715 – CR∑∑KS”
04 “33 ‘GOD’”
05 “29 #Strafford APTS”
06 “666 ʇ”
07 “21 M◊◊N WATER”
08 “8 (circle)”
09 “____45_____”
10 “00000 Million”

3364 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

James Blake @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Hervonden elan

Stel je voor: je staat op een generisch popfestival, laten we zeggen ergens rond het jaar 2011. Je staat in een afgeladen…
AlbumsRecensies

Pusha T - It's Almost Dry (★★★★): De beste in zijn vak

Een kleine vier jaar hebben we moeten wachten op Pusha T’s vierde langspeelplaat. Zonder enige context plaatste King Push in het begin…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Mulvey - "A Prayer of My Own"

Op zijn nieuwste album New Mythology is het nog even wachten, maar Nick Mulvey loste hiervan wel reeds zijn tweede single. Voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.