Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single TOY – “Fast Silver”

toy-press-640x427

De laatste plaat van TOY dateert alweer van 2013. Toch zat de groep niet stil in de afgelopen jaren en brachten ze vorig jaar nog een plaat uit onder de naam Sexwitch samen met Natasha Khan (Bat For Lashes) en Dan Carey. Het project bracht de dromerige doelen van de band meer naar voor. Nu Khan zich terug met haar eigen project bezighoudt, is het ook voor TOY tijd om een opvolger te maken van Join The Dots uit 2013. Nieuwe plaat, hun derde, Clear Shot komt uit op 28 oktober.

Eerste single die we hiervan krijgen is “Fast Silver”. Het is een psychedelische terugkeer omringd door hun typerende postpunk sound. Iets meer dan zes minuten neemt TOY ons mee op hun trip doorheen de donkerste kamertjes van het leven. Zanger Tom Dougall kreunt zich door de benevelde atmosfeer met een percussie die het nummer draagt. Denk aan The Horrors of My Bloody Valentine. Donker en psychedelisch zoals we TOY kennen, een aangename terugkeer!

Facebook / Twitter

10 augustus 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief