Nieuwe singles

Nieuwe single Faux Bandit – “Flex”

faux bandit

Rockduo’s, wij zijn er dol op! Royal Blood en the Black Keys klinken al alsof ze met minimaal vijf man herrie produceren en bij Faux Bandit is dat niet anders. Het tweetal uit Australië kreeg in eigen land al lovende kritieken. Zo schreef een blog uit thuisstad Brisbane al “als je de geluiden van post-rock, de beats van hiphop en funk en de textuur van EDM in een blender stopt, dan zou het resultaat Faux Bandit zijn”.

Mooie woorden, waar wij ons helemaal bij aan kunnen sluiten. De nieuwe single “Flex” heeft als thema ‘de ongezonde manier waarop de mannelijkheid zich probeert te manifesteren in de moderne man’. De schokkerige en manische zang van Adam Brill doet denken aan die van de zanger van Electric Six. Zoals gezegd klinkt het geheel alsof er vijf man aan het beuken zijn.

De heren zijn naar eigen zeggen beïnvloed door o.a. Queens of the Stone Age, Arctic Monkeys, Jack White, Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers, ZZ Top, Daft Punk, Franz Ferdinand en the Roots. Lastig om daar een gemiddeld geluid voor te vinden, niet? Luister en oordeel zelf:

Facebook / Youtube / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hammock - "Elsewhere"

Nu de temperaturen zachtjes aan dalen, de zon weer wat lager komt te staan en de bladeren aan de bomen verkleuren is…
AlbumsRecensies

Geoff Wyld - Daydreamer (★★★★): Dagdroom die zowel zomers als venijnig aanvoelt

Met Geoff Wyld is het Nederlandse Zuid-Limburg een nieuwe psychedelische indieband rijker. Zanger/bassist Leroy Huis, gitarist Patrick Claessens en drummer Teun Wolfs…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (10 mei - 16 mei)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.