Nieuwe singles

Nieuwe single Faux Bandit – “Flex”

faux bandit

Rockduo’s, wij zijn er dol op! Royal Blood en the Black Keys klinken al alsof ze met minimaal vijf man herrie produceren en bij Faux Bandit is dat niet anders. Het tweetal uit Australië kreeg in eigen land al lovende kritieken. Zo schreef een blog uit thuisstad Brisbane al “als je de geluiden van post-rock, de beats van hiphop en funk en de textuur van EDM in een blender stopt, dan zou het resultaat Faux Bandit zijn”.

Mooie woorden, waar wij ons helemaal bij aan kunnen sluiten. De nieuwe single “Flex” heeft als thema ‘de ongezonde manier waarop de mannelijkheid zich probeert te manifesteren in de moderne man’. De schokkerige en manische zang van Adam Brill doet denken aan die van de zanger van Electric Six. Zoals gezegd klinkt het geheel alsof er vijf man aan het beuken zijn.

De heren zijn naar eigen zeggen beïnvloed door o.a. Queens of the Stone Age, Arctic Monkeys, Jack White, Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers, ZZ Top, Daft Punk, Franz Ferdinand en the Roots. Lastig om daar een gemiddeld geluid voor te vinden, niet? Luister en oordeel zelf:

Facebook / Youtube / Instagram

Related posts
AlbumsRecensies

Zo Lief - Believe What You Believe (★★★½): Kleurrijke kennismaking

Noord-Londen is sinds kort een fijne dreampopband rijker en dat is er zelfs één met een opvallend Nederlands klinkende naam. Zo Lief…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SAFIA - "Today"

De Australische elektro- en indiepopband SAFIA schaarde zich bijeen in 2009 en scoorde in tussentijd enkele bescheiden successen met het slome “Make…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Zo Lief - "Familiar Strangers"

Een Noord Londens dreampop-duo met een opvallend Nederlandstalige naam? Het is minder bizar dan het op het eerste gezicht misschien lijkt. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.