Nieuwe singles

Nieuwe single Faux Bandit – “Flex”

faux bandit

Rockduo’s, wij zijn er dol op! Royal Blood en the Black Keys klinken al alsof ze met minimaal vijf man herrie produceren en bij Faux Bandit is dat niet anders. Het tweetal uit Australië kreeg in eigen land al lovende kritieken. Zo schreef een blog uit thuisstad Brisbane al “als je de geluiden van post-rock, de beats van hiphop en funk en de textuur van EDM in een blender stopt, dan zou het resultaat Faux Bandit zijn”.

Mooie woorden, waar wij ons helemaal bij aan kunnen sluiten. De nieuwe single “Flex” heeft als thema ‘de ongezonde manier waarop de mannelijkheid zich probeert te manifesteren in de moderne man’. De schokkerige en manische zang van Adam Brill doet denken aan die van de zanger van Electric Six. Zoals gezegd klinkt het geheel alsof er vijf man aan het beuken zijn.

De heren zijn naar eigen zeggen beïnvloed door o.a. Queens of the Stone Age, Arctic Monkeys, Jack White, Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers, ZZ Top, Daft Punk, Franz Ferdinand en the Roots. Lastig om daar een gemiddeld geluid voor te vinden, niet? Luister en oordeel zelf:

Facebook / Youtube / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads - "Night Gym"

De trein van Meltheads blijft meedogenloos doordenderen. Een trein die bovendien eindstationloos lijkt en bestuurd wordt door vier Antwerpse kompanen die al…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Foo Fighters eerste headliner Rock Werchter 2024!

Door tussen de regels te lezen wisten we het eigenlijk al een hele tijd, maar nu is het ook echt helemaal officieel: Foo…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Miles Kane - "Time Of Your Life", "See You On The Water" & "My Death"

Miles Kane is momenteel onmogelijk weg te denken uit het muzieklandschap. Hij bracht eerder dit jaar nog zijn vijfde album One Man…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.