Nieuwe singles

Nieuwe single Faux Bandit – “Flex”

faux bandit

Rockduo’s, wij zijn er dol op! Royal Blood en the Black Keys klinken al alsof ze met minimaal vijf man herrie produceren en bij Faux Bandit is dat niet anders. Het tweetal uit Australië kreeg in eigen land al lovende kritieken. Zo schreef een blog uit thuisstad Brisbane al “als je de geluiden van post-rock, de beats van hiphop en funk en de textuur van EDM in een blender stopt, dan zou het resultaat Faux Bandit zijn”.

Mooie woorden, waar wij ons helemaal bij aan kunnen sluiten. De nieuwe single “Flex” heeft als thema ‘de ongezonde manier waarop de mannelijkheid zich probeert te manifesteren in de moderne man’. De schokkerige en manische zang van Adam Brill doet denken aan die van de zanger van Electric Six. Zoals gezegd klinkt het geheel alsof er vijf man aan het beuken zijn.

De heren zijn naar eigen zeggen beïnvloed door o.a. Queens of the Stone Age, Arctic Monkeys, Jack White, Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers, ZZ Top, Daft Punk, Franz Ferdinand en the Roots. Lastig om daar een gemiddeld geluid voor te vinden, niet? Luister en oordeel zelf:

Facebook / Youtube / Instagram

Related posts
LiveRecensies

Spiral Drive @ Djingel Djangel: Spelen met invloeden

Om de zoveel tijd komt er een artiest op onze radar die nog quasi onbekend is, maar toch de aandacht van het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

A Burial At Sea - Close To Home (★★★½): Voortvarende tweede plaat

Met hun knaldebuut uit 2020 A Burial At Sea wierp de gelijknamige postrockband meteen hoge ogen. Door het gebruik van de trompet, en door…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock On! Queens of the Stone Age en The Offspring naar Pukkelpop 2024!

Of er nog plaats is voor wat gitaren op Pukkelpop? Reken maar van wel! Nadat in eerste instantie vooral de popfans werden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.