Nieuwe singles

Nieuwe single Laura Palmer – Event Horizon

Nieuwe singles

Nieuwe single Laura Palmer – Event Horizon

laura palmerTwee weken geleden besteedden wij tijdens onze Ronde van de Lage Landen aandacht aan Den Haag. We brachten de leukste nieuwe bands uit Den Haag. Laura Palmer was echter aan onze aandacht ontsnapt. Met de review van hun laatste single hopen wij dit goed te maken!

De eerste vraag die naar boven komt is: “Wie is/was Laura Palmer?”. Zij blijkt een personage uit de serie Twin Peaks, een populaire cultserie van begin jaren ’90 geregisseerd door David Lynch. Niet ongebruikelijk dat bands zich naar deze serie vernoemen, exact een half jaar schreven we al over de Amerikaanse band Twin Peaks.

Laura Palmer omschrijft hun eigen stijl als Nugaze (shoegaze met new wave invloeden en andersom). Bij het horen van de eerste hoge en schelle zangklanken leggen we de link met het vrolijke Len – Steal My Sunshine. Daar houdt de vergelijking dan meteen weer op, want  de heren zijn zelf beïnvloed door donkerdere bands als Joy Division, The Cure en Echo en the Bunnymen. Ook mixen ze naar eigen zeggen jaren ’90 shoegaze met moderne post-rock.

Dat is terug te horen in “Event Horizon”. Een ietwat zwaarmoedige, doch erg lekkere song die de ideale soundtrack verzorgt voor deze kille zomerdagen. Ga ze live zien op 9 september in De Duycker te Hoofddorp, op 10 september in de Flux te Zaandam of 22 oktober in Ciccionia te Delft.

Website / Facebook / Soundcloud / Bandcamp

 

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Oskyl J. - "Dharma Disco"

De naam Oskyl J. zegt je momenteel waarschijnlijk nog niets, maar daar zal snel verandering in komen. Het nieuwe Belgische trio bestaat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Elder - Innate Passage (★★★★): Vastberaden verlengstuk

Elder is een Amerikaanse rockband waar we al ruim vijftien jaar onze bonen te week op kunnen leggen als het om regelmaat…
InstagramLiveRecensies

The Cure @ Sportpaleis: De genezing voor meerdere generaties

Er zijn maar weinig bands die zo tijdloos zijn als The Cure. Dat bewees de band eind vorig jaar nog maar eens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.