Nieuwe singles

Nieuwe single Warpaint – “New Song”

Wapraint

Vorige week postte Warpaint op hun Facebook een filmpje waarop de band op een dak ligt en de woorden “Heads Up” te lezen zijn. Nu weten we eindelijk waar die woorden voor staan, een nieuwe plaat. Het wordt hun derde album en de band liet al weten dat ze een meer funky, dansgerichte richting willen uitgaan. Op 23 september komt die er aan en samen met die aankondiging deelt de band ook een eerste liedje van die plaat. Toepasselijk krijgt het de naam “New Song” want, laten we eerlijk zijn, het is ook een nieuw nummer.

Al van bij het begin valt op de dansbaarheid met 50% de hoogte ingaat in vergelijking met vorige platen. De psychedelische en funky intro doet wat denken aan Tame Impala’s “Let It Happen”. Geen wervelende gitaren meer die angst inboezemen, nee een dansbaar geheel van synths en fleurige gitaren. Toch blijven de dromerige stemmen een blijvend kenmerk, gelukkig maar. De emoties zijn niet helemaal weg maar toch gaat alles wat sneller en klinkt het opgewekter. “New Song” bevat een vrolijk deuntje met een herkenbaar refrein dat zomaar blijft plakken. Warpaint liet ons nog nooit zo direct en heftig shaken, het zet de deur meteen open naar een groter publiek.

Site / Facebook / Twitter / YouTube / Instagram

3179 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dean Lewis - “Looks Like Me”

Dean Lewis brak in eigen land, Australië, door in 2016 met het prachtige “Waves”. De rest van de wereld wist hij in…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Coldplay - Music of the Spheres (★★½): Duidelijke spreidstand

Het is alweer tweeëntwintig jaar geleden dat Coldplays debuutalbum Parachutes verscheen en de wereld met verstomming sloeg. Hun ster rees snel verder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FLETCHER - "girls girls girls"

We hebben er even op moeten wachten, maar FLETCHER is terug met een nieuwe single. Deze maakt deel uit van haar langverwachte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.