Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Robbing Millions – “Dreams Like Photographs“

Robbing Millions

De debuutplaat van Robbing Millions is voor eind deze maand, 26 augustus om precies te zijn. Nadat ze eerder al “8 Is The Figure That I Like The Most“ op ons loslieten, is het nu tijd voor een tweede single “Dreams Like Photographs”. De plaat volgt een dubbele serie EP’s waarop Robbing Millions evolueerde van vreemde popklanken naar absurde psychedelische rock. Niet de meest normale band en wie ze al eens live aan het werk zag, kan dit bevestigen. Het spreekt dan ook voor zich dat producer Nicolas Vernhes die eerder samenwerkte Deerhunter, Dirty Projectors en Animal Collective, de perfecte man was om hun plaat tot stand te brengen. 

“Dreams Like Photographs” lijkt hun meest psychedelische single tot heden te zijn. Het begint met enkele gitaren die een hoger sfeertje inzetten waarna de dromerige stem van Lucien Fairpoint erbij komt. De easygoing sfeer komt tijdens de strofes erg naar voor en het verplicht de luisteraar om mee te gaan met de flow. Een laidback dansje waarmee de meeste hipsters wel raad weten (of zoals de band zelf zegt: “Robots die proberen te dansen zoals mensen”) is het enige wat je hierna kan doen. Naast dit alles heeft het nummer een eighties invloed met enkele funkgerichte gitaren en een diepe bas. Giet hierbij nog een orkaan aan synths en je krijgt een fenomenaal psychpop nummer. Ga mee op de trip en droom van wondermooie beelden in je waas van nostalgie.

De band speelt op 4 september op Big Next in Gent, op 31 oktober een releaseshow in de AB en daartussen enkele data in Nederland.

Facebook / Twitter / Instagram

https://soundcloud.com/piasbelgium/robbing-millions-dreams-like-photographs

3391 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Animal Collective - Time Skiffs (★★★½): Nagenoeg herboren

Een nieuw album van een invloedrijke artiest uit het verleden is altijd een hachelijke onderneming. Dit omdat de verwachtingen bijna nooit kunnen…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2021

Twee weken geleden schotelden we jullie de twintig beste Belgische albums van het afgelopen jaar voor, maar er werd veel meer moois…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.