Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Serial Chiller – “Life’s Rough”

Serial-Chiller-Photo

Soms heb je niet meer nodig dan een goeie bandnaam om te overtuigen. Bij Serial Chiller was dit meteen het geval. Het duo (Sam (Spud) Sanders (Guitar/Vocals) & Liam Coggan (Drums)) uit Hull brengt slacker punk / garagerock zoals Pavement, Parquet Courts en Ought hen dat voordeden. Muziek waarbij chillen, pintjes drinken en eens lekker zot doen geen onbekende zijn.

Het debuut van de band is een aanklacht tegen het huidige internetfenomeen. Voornamelijk tegen de personen die een instagramfoto nemen van hun inkopen, hun eten en alle andere bezigheden in het leven en daar nog eens de perfecte filter bijzetten ook. Voor Serial Chiller is dit niet chill, nee ze willen er zelfs niet mee te maken hebben. Het egocentrisme die hierbij centraal staat is voor hen niets waar ze zich aan spiegelen. Dus schreven ze een liedje waarin ze zeggen dat ze niet willen praten met zulke mensen.

Een lege gitaar en een refrein dat zomaar mee te brullen valt is alles wat ze daarvoor nodig hebben. Leg dit nummer op als je jezelf eens frustreert aan zulke zaken en weet dat Serial Chiller er alles aan doet om de tijdsverspilling te doorbreken. Het liedje van Serial Chiller beluisteren is alvast geen verspilling van jou tijd en als extraatje geven ze er nog “Fuck Right Off” bij, als dat niet mooi is.

Twitter / Facebook

3183 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Andrew Savage (Parquet Courts): 'We willen constant blijven evolueren tot iets nieuws'

Eind augustus hadden wij de eer om Andrew Savage, frontman en gitarist van de New Yorkse artrockgroep Parquet Courts, te interviewen. Geen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feeder - “Wall of Silence”

De Welshe band Feeder hoeven we niet meer voor te stellen. Hun meest succesvolle periode kende de band tussen 2001 en 2008….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miles Kane - “See Ya When I See Ya”

Tien jaar na Miles’ solodebuutalbum is z’n vierde plaat aan het popelen om de wereld in te trekken. Britse rocker Miles Kane…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.