Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Hamilton Leithauser + Rostam – “A 1000 Times”

Hamilton-Rostam

Begin dit jaar moest Vampire Weekend afscheid nemen van Rostam Batmanglij. De man besloot om een solo-carrière uit de grond te stampen. Zijn eerste concert op zijn ééntje was als voorprogramma van Brian Wilson. Daarbij nodigde hij onder meer Angel Deradoorian (bekend van Dirty Projectors), Ra Ra Riot’s Wes Miles en the Walkmen’s Hamilton Leithauser uit. Toen die laatste in 2014 zijn solo-debuut voorstelde, werkte Rostam daar ook aan mee. Dat het goeie buddy’s zijn, blijkt nog eens te meer nu ze met een gezamenlijk project komen.

Hoewel Rostam al enkele singles op eigen naam uitbracht, blijkt een samenwerking beter te werken. De simpele naam Hamilton Leithauser + Rostam betekent niet dat het simpele muziek is. Eerste single “A 1000 Times” laat de krakende stem van Hamilton Leithauser hoge toppen bereiken. Zoals te verwachten is het een perfecte mix tussen Vampire Weekend en The Walkmen en we horen er ook wat The Libertines in. Een traag, swingend en zelfs bluesy nummer dat ruw en robuust klinkt. Het geeft ons alvast zin om meer te horen van dit project.

De debuutplaat van Rostam sinds zijn vertek bij Vampire Weekend zal dus een samenwerking zijn met zijn goeie vriend, verrassend.

Facebook /  Twitter / Instagram / Site

3699 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wodan Boys – “Power”

Het zou clichématig zijn om alweer over dat magische Haagse duinwater te beginnen, maar dat is natuurlijk niet zonder reden. Er komt…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2024 (Festivaldag 1): En encore!

Eergisteren mochten we als jonge puppy’s in een kennel speels rondhollen op de beperkte oppervlakte van Parc del Forum. Toen zagen we…
AlbumsRecensies

Crumb – AMAMA (★★★★): Koortsachtige zoektocht

Er zijn van die bands die niet gemaakt zijn voor overdag. Crumb is er zo eentje. Het is het type band dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.