Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JEFF The Brotherhood – “Punishment”

Jeff The Brotherhood

De twee mannen van JEFF The Brotherhood zitten niet stil, meer nog ze gaan vooruit. Nadat ze vorig jaar het psychedelische Global Chakra Rhythms uitbrachten, komt er nu alweer een nieuwe plaat aan. Het is een spirituele opvolger van Heavy Days uit 2009 en We Are The Champions uit 2011. Volgens de band zelf is zone de afsluiter van een trio. Over de plaat zegt de band nog dit: “It took about two weeks, 4 racks of ribs, a few dozen chicken wings, 3 pork chops, some sausage, a brisket, and a whole lot of smoke wood to make.”

Op één van de nummers op de plaat zou Alicia Bognanno van Bully te horen zijn. Dit is niet het geval op de eerste single van zone: “Punishment”. Zoals we ons JEFF kennen begint het met enkele fuzzy en robuuste gitaren die gedragen worden door de stem van  Jake Orrall. Al snel ontspoort het nummer en is de psychedelische garage alom denk Ty Segall en Thee Oh Sees. Na één minuut houdt de band een korte pauze waarna de Indianen overnemen en de cowboys op de vlucht gaan. Een geniale solo die bijna het volledige nummer duurt passeert en het is helemaal niet erg. JEFF The Brotherhood mag van ons ieder jaar een plaat uitbrengen als ze zo strak en direct blijven klinken.

Facebook / Twitter

3588 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Upchuck - "Freedoom"

Vorig jaar waren we ferm onder de indruk van het debuut van Upchuck. De band uit Atlanta maakte toen furore met debuutalbum…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ty Segall - "Void"

In een chaotische wereld van luide gitaren en versterkers die op het maximum staan, is Ty Segall als een opgeschud blikje frisdrank;…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MAY-A - "Something Familiar"

Maya Cumming is een Australische singer-songwriter, bekend onder de artiestennaam MAY-A en hoewel de naam bij veel mensen waarschijnlijk nog geen belletje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.