Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Prophets Of Rage – “Prophets Of Rage”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Prophets Of Rage – “Prophets Of Rage”

Prophets Of Rage

Voor degene die het niet weten, Prophets Of Rage is een supergroep. Tot de groep behoren de bassist (Tim Commerford), gitarist (Tom Morello) en drummer (Brad Wilk) van Rage Against The Machine, Chuck D en DJ Lord van Public Enemy en B-Real van Cypress Hill. De kreet van de band is “Make America Rage Again” en ontstond uit de nood van Tom Morello om de Amerikanen een stem te geven tegen politiekers zoals Donald Trump (wie hij vergelijkt met Hitler). Hun tour door de VS start niet toevallig in dezelfde stad waar het Republikeinse congres plaatsvindt. In 2000 deden Rage Against The Machine als eens iets gelijkaardigs bij de Democraten.

De groep deed al enkele shows in de VS en lossen nu een eerste gezamenlijke single. Hun debuutsingle is een cover van Public Enemy’s “Prophets of Rage”. Toch zijn er enkele nieuwe elementen aan toegevoegd met een strofe van B-Real als grootste nieuw aspect. De kenmerkende gitaren van Rage Against The Machine vormen wel de body van dit nummer, wat niet anders kan gezien de band enkel nog Zach De La Rocha te kort heeft. Gitaren en hip hop vormen een perfecte mix. De rappers Chuck D, DJ Lord en B-Real maken er wel iets mooi van door de verschillende stemmen. Een echt goed nummer waarmee we zeker zijn dat Morello iets kan doen aan Trump. Rage Against The Machine is helemaal terug maar dan met andere vocalisten. Het nummer komt op de debuut-EP dat later dit jaar verschijnt.

Facebook / Twitter / Instagram / Site

3551 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yussef Dayes - "Rust" (feat. Tom Misch)

Wanneer Tom Misch en Yussef Dayes muziek lossen let je maar beter op, want het tweetal schiet meestal récht in de roos….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEVER 333 - “$wing”

De rockers van FEVER 333 hebben er enkele bewogen jaren opzitten. Het project van Jason Butler, de ex-zanger van Letlive., ging namelijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost & Ski Aggu - “Friesenjung” (feat. Otto Waalkes)

Joost Klein mag op het gebied van ‘Hollanders met een hoek af’ de laatste twee jaar dan wel concurrentie hebben gekregen van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.