Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Pixies – “Um Chagga Lagga”

Pixies

Pixies zien het terug helemaal zitten. In 2013 verliet mede-oprichter Kim Deal de band maar dat hield hen niet tegen. In 2014 kwam “Indie Cindy” uit en op 30 september komt de nieuwe plaat “Head Carrier” eraan. Ondanks de relatief nieuwe functie van bassiste Paz Lenchantin, is haar rol op de nieuwe plaat erg belangrijk. Het valt al te horen op eerste single “Um Chagga Lagga” die lekker doorrockt. Haar vrouwelijke stem is een soort stemmetje in het hoofd van Black Francis die zijn angsten wegzingt door luider dan haar te zingen.

De producingskills van Tom Dalgety die eerder al met Royal Blood werkte, zijn duidelijk hoorbaar. Een vuil geluid dat perfect in het verlengde van “Indie Cindy” ligt. Wanneer het vreemde refrein “Um Chagga Lagga” dan weerklinkt, kan je niet anders dan meezingen. Black Francis maakt het allemaal nog wat griezeliger waardoor Pixies hun charmes niet verliezen. “Um Chagga Lagga” kan je deze zomer horen op Dour, op 25 november in de Lotto Arena en op 27 november in de Heineken Music Hall, yeah!

Website / Facebook / Twitter / YouTube

6 juli 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief