Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sum 41 – “Fake My Own Death”

13102613_10153416120717890_5214468868717794304_n

Sum 41 is terug en hoe! Waar zijn die gitaren? Hier zijn die gitaren. Waar heel wat bands in dit era de pop tour opgaan, blijft Sum 41 toch voornamelijk trouw aan punk in hun nieuw materiaal.

“Fake My Own Death” is de eerste single die ze releasen van hun aankomend album “13 Voices”. Het eerste in een periode van 5 jaar. Het album werd geschreven tijdens de recovery periode van zanger Deryck Whibley die in 2014 werd opgenomen voor de behandeling van alcoholisme. Het schrijven werkte voor hem therapeutisch en het album kan gelezen worden als een autobiografie van Deryck’s volledige herstelproces. “This album saved my life”, aldus Whibley.

Voor dit album leunde Sum 41 niet op een groot platenlabel voor financiële steun, maar lieten ze zich sponsoren door fans via PledgeMusic. Op die manier wilden ze fans nog meer betrekken bij het proces en hadden ze volledige productie- en creatieve vrijheid.

“Fake My Own Death” is een punkrock nummer waarin gitaren een zeer prominente rol opnemen. De single heeft een uiterst meezingbaar refrein dat het volgens ons uitstekend zal doen op concerten. “Fake My Own Death” valt het best te vergelijken met materiaal van hun album “Chuck”, wat ook een donkerdere/agressievere plaat was. Dit nummer geeft ons dan ook goeie hoop voor de rest van het album. Wij verlangen alvast naar meer.

“13 Voices” wordt uitgebracht op 7 oktober. Sum 41 was dit jaar al live te zien op Groezrock, momenteel staan nog geen andere data vast voor België. Wel spelen ze op het Lowlands festival in Nederland dat plaats vindt in augustus.

Facebook / Twitter / Youtube / Instagram / Site

Related posts
AlbumsRecensies

Simple Plan - Harder Than It Looks (★★★): Vrolijke poppunk met een donker randje

2022 is het jaar waarin Simple Plans debuut No Pads No Helmets… Just Balls zijn twintigste verjaardag viert. De vijf jonge gasten…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Avril Lavigne - Love Sux (★★★½): Terugkeer naar de vorm uit de hoogdagen

2002, exact twintig jaar geleden, veroverde de toen zeventienjarige Avril Lavigne de wereld met haar monsterhit “Complicated”, gevolgd door de al even…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Simple Plan - "Ruin My Life" (feat. Deryck Whibley)

Reeds enkele weken geleden kondigden de Canadese poppunkers van Simple Plan aan dat ze een andere Canadese legende hadden gestrikt voor een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.