Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Tom Lockett – “Feeling Bad”

Tom Lockett

Als zanger van de Engelse psychedelische revival groep Electroshock Therapy, maakt Tom Lockett al enkele jaren psychedelische folk muziek. Met een geluid en thematiek die rechtstreeks uit de jaren 60 komen. Alle ervaring neemt hij mee voor zijn debuutsingle “Feeling Bad”. Naast de tekst en muziek nam hij ook het opnameproces op zich, gebruikmakend van oude technieken om een nog beter retro gevoel te creëren.

Het nummer klinkt inderdaad alsof het uit het verleden komt. Het is een groovy folk plaat geworden, mede door gebruik van mondharmonica en een heuse orgel-solo. Met zijn opmerkelijke stem zingt hij over het wijzigen van je mindset om je beter te voelen, om nieuwe manieren te proberen en niet te blijven hangen in oude gewoontes die je slecht laten voelen. Zowel zijn toon als woorden geven vertrouwen en optimisme. Af en toe krijg je het idee dat een wijze oude man je toespreekt, zoals Bob Dylan dat ook kan. Tom Lockett is een moderne sociaal-bewuste troubadour die vergelijkbaar is met Isreal Nash. “Feeling Bad” is zonder twijfel een toekomstige indie psych-folk klassieker.

Facebook | Twitter | YouTubeBandcamp

Related posts
InstagramLiveRecensies

Fleet Foxes @ De Roma: Onderdompelen in een bad van hemelse harmonieën

Fleet Foxes bestaat intussen al bijna twintig jaar, maar heeft op die lange periode slechts vier langspelers en twee eps op de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Mountain Goats - Bleed Out (★★★½): Nerdy liefdesbrief aan oude actiefilms

De Amerikaanse indiefolkband The Mountain Goats gaat nu al bijna drie decennia lang mee en brengt quasi jaarlijks een album uit zonder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Young Jesus – “Ocean” (feat. Tomberlin)

De laatste keer dat we van Young Jesus hoorden, was toen ze hun ep Love For A New Century uitbrachten in mei…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.