Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Tom Lockett – “Feeling Bad”

Tom Lockett

Als zanger van de Engelse psychedelische revival groep Electroshock Therapy, maakt Tom Lockett al enkele jaren psychedelische folk muziek. Met een geluid en thematiek die rechtstreeks uit de jaren 60 komen. Alle ervaring neemt hij mee voor zijn debuutsingle “Feeling Bad”. Naast de tekst en muziek nam hij ook het opnameproces op zich, gebruikmakend van oude technieken om een nog beter retro gevoel te creëren.

Het nummer klinkt inderdaad alsof het uit het verleden komt. Het is een groovy folk plaat geworden, mede door gebruik van mondharmonica en een heuse orgel-solo. Met zijn opmerkelijke stem zingt hij over het wijzigen van je mindset om je beter te voelen, om nieuwe manieren te proberen en niet te blijven hangen in oude gewoontes die je slecht laten voelen. Zowel zijn toon als woorden geven vertrouwen en optimisme. Af en toe krijg je het idee dat een wijze oude man je toespreekt, zoals Bob Dylan dat ook kan. Tom Lockett is een moderne sociaal-bewuste troubadour die vergelijkbaar is met Isreal Nash. “Feeling Bad” is zonder twijfel een toekomstige indie psych-folk klassieker.

Facebook | Twitter | YouTubeBandcamp

22 juni 2016

About Author

marckeijzers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief